Ciclisme, Senderisme
- Redacció / Almatret , Arbeca , Castelldans , Els Omellons , Fulleda , Les Borges Blanques

El calendari de les marxes senderistes i ciclistes de primavera

L'eclosió d'activitats amb l'arribada del bon temps suposa, aquest any, que diverses cites coincideixin de data. El primer cap de setmana de març ja ho fan dos, la marxa Heroica de Fulleda i la Xallenge David Duaigües.

Participants de la Marxa Heroica de Fulleda el 2023 (Marxa Heroica)

El diumenge 3 de març tindran lloc la marxa senderista Heroica de Fulleda i la xallenge de BTT David Duaigües d'Almatret. La primera va tancar inscripcions el dissabte 24, un cop va assolir la xifra de 400 inscrits. La segona té registrats 160 participants, un nombre inferior als del 2023, i tancarà el termini per apuntar-s’hi demà a les 16 h. Aquestes activitats donaran el tret de sortida a un calendari farcit de propostes en el camp de les caminades i de les rutes amb bicicleta. 

Dos setmanes després, el dissabte 16 de març, el Centre Excursionista Borges - Garrigues organitza el recorregut Borges - Riu Set. Enguany, aquest no forma part del calendari de marxes de resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per desavinences amb la federació. Serà una activitat interna de club. Aquell mateix dia arrenca l'esdeveniment Rural Cycling, que el dissabte 16 concentra els circuits de gravel i el diumenge 17, els de carretera, a més d'accions complementàries. El Club Esportiu Castelldans confirma l'aposta per un cap de setmana de ciclisme que ja va iniciar el 2023. El diumenge 17 també tindrà lloc la Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons, que arriba a la 10a edició. En aquests moments compta amb una mica menys d’un centenar d’inscrits. 

A l'abril, el dia 14, el Club Ciclista de l'Ateneu Garriguenc promou la marxa BTT Terrall Garrigues 2.0. El Club Ciclista Arbeca s'estrenarà el 18 de maig amb la seva primera cursa de resistència per a BTT després d'haver deixat d'organitzar la marxa Terra d'Oliveres al setembre de l’any passat. Ambdues ja tenen obert el termini d’inscripció.