Atletisme
- Redacció / Cervià de les Garrigues , Juncosa

La juncosana Maite Farran guanya la Volta al pantà d'Utxesa

Va ser la primera dona en el recorregut de 10 km amb un temps de 42 minuts i 55 segons. En el recorregut curt, de 6,5 km, Albert Salvadó, de Cervià de les Garrigues, va ser el segon classificat. Va completar la cursa en 23 minuts i 50 segons.

Maite Farran creua la meta acompanyada de la mascota de la cursa (Foto: Xtsportevents)

Uns 280 atletes van participar el 25 de febrer a la 10a edició de la Volta al Pantà d’Utxesa, la cursa que organitzen conjuntament els ajuntaments de Torres de Segre, d'Aitona i de Sarroca de Lleida. L’atleta juncosana Maite Farran, coneguda també per la seva faceta com a jugadora de futbol i futbol sala, va guanyar el recorregut de 10 km. Va ser la primera dona amb un temps de 42 minuts i 55 segons, a gairebé un minut de la segona classificada.

Farran és una habitual d’aquesta cursa i també de les primeres places. Tot i això, fins ara no havia pujat al podi com la millor dona. L’any passat va ser la quarta, i la segona de la seva categoria, sènior femení. El 2020, va entrar en el cinquè lloc entre les dones i fou la primera sènior. Un any abans, el 2019, havia sigut la cinquena i la quarta sènior.

En el recorregut curt, de 6,5 km, hi va haver un altre podi garriguenc. Va ser pel corredor de Cervià de les Garrigues Albert Salvadó, que va aconseguir la segona plaça absoluta, a un minut del líder de la prova. Era el primer cop que aquest jove participava en aquesta prova.