Senderisme
- Redacció / Fulleda

El vent, el fred i el fang fan la Marxa Heroica de Fulleda encara més èpica

L’activitat organitzada per l’Ajuntament i Boira Experience arribava aquest 2024 a la setena edició. Tenia tres recorreguts, de 9 km, 17 km i 26 km. La setmana abans de la cita ja havia tancat les inscripcions amb 400 participants. 

Alguns dels participants abans d'emprendre la sortida (Foto: Marxa Heroica)

El diumenge 3 de març va tenir lloc a Fulleda la 7a edició de la Marxa Heroica, l’activitat senderista no competitiva organitzada per l’Ajuntament i Boira Experience amb tres recorreguts, de 9 km, 17 km i 26 km. La cita va comptar amb uns 400 participants, que van haver de fer front a la seva ruta amb una meteorologia adversa, marcada pel vent i el fred, a la que se sumava el fang provocat per la pluja de la nit anterior. 

Tot i això, des de l’organització apunten que va ser un èxit i que no es va haver de lamentar cap incidència destacable. Roger Tutusaus, de Boira Experience reconeix que van tenir “patiment fins al final” a causa de la pluja i el temps, però que la resposta dels inscrits va ser positiva i que “els recorreguts van agradar força”. Enguany, entre les novetats hi havia l’enllaç de diversos corrals del terme als quals darrerament s’ha recuperat l’accés desbrossant camins. 

Una altra novetat va ser la doble sortida. A les 8 h estava prevista la dels marxadors de la ruta de 26 km i a les 9 h la del gruix dels inscrits. De cara al 2024, els organitzadors es fixen com a objectiu acabar de millorar-la.