Ciclisme
- Redacció / Maials , Vinaixa

Alex Lorenzo (Vinaixa) i Ivan Prats (Maials) faran parella a la cursa d'ultraciclisme Transibèrica

Hauran de completar un recorregut des de Bolzano (Itàlia) fins a Bilbao creuant els Alps. Prats debutarà en una competició d’aquestes característiques. Lorenzo ha confirmat que aquest maig tonarà a participar en la Kromvojoj.

Lorenzo i Prats en una ruta junts (Foto: I.P.)

Els ciclistes de Vinaixa Alex Lorenzo i de Maials Ivan Prats participaran aquest estiu a la cursa d’ultraciclisme i autosuficiència Transibérica Ultracycling. Lorenzo i Prats formaran equip en una prova que sortirà el 24 d’agost de Bolzano (Itàlia) i que acabarà a Bilbao. Ells i els altres competidors hauran de dissenyar la seva ruta i enllaçar els 10 controls de pas repartits entre Suïssa, França, Catalunya, la Rioja i Burgos. L’organització estima que els participants recorreran uns 2.600 km amb uns 45.000 metres de desnivell positiu.  

Ambdós ciclistes expliquen que l’objectiu és completar el recorregut dins els temps marcats per l’organització. Lorenzo va debutar el 2023 en una competició d’ultraciclisme. Va ser a la Kromvojoj, una cursa que recorre tot Catalunya i a la que enguany ha decidit tornar-se a inscriure. Explica que els promotors són “molt bona gent”, com “una família”, que la vol completar amb millor temps que l’any passat i que també li servirà d’entrenament. La Kromvojoj s'iniciarà el dissabte 11 de maig amb un recorregut de 1.385 km i 24.500 metres de desnivell positiu. 

En el cas de Prats, si bé ha dut a terme rutes de llarga distància, s’estrenarà en competició a la Transibérica Ultracycling. Confessa que havia estat temptat de provar-se a la Kromvojoj, però finalment no s’hi ha apuntat per manca d’entrenament i disponibilitat. Igualment, diu que acompanyarà a Lorenzo en algun tram de la ruta. Com el 2023, la Kromvojoj tornarà a recórrer les Garrigues en el recorregut dels ciclistes del Pirineu a les Terres de l’Ebre. 

Lorenzo i Prats comparteixen amistat ciclista de fa temps i per preparar aquest repte també s’han posat en mans d’un mateix entrenador. El vinaixenc explica que  aconsegueix “pedalar cada quilòmetre amb sentit, optimitzant l’esforç”.