Ciclisme
- Redacció / Almatret

La Xallenge David Duaigües reuneix 200 ciclistes en una jornada marcada pel vent

La 15a edició de l’activitat “va anar molt bé” segons els organitzadors. Els voluntaris van ser homenatjats pel Club Ciclista i Excursionista Almatret, per reconèixer-los la feina de senyalització i acompanyament. 

(Foto: Josep Anton Mora)

La Xallenge David Duaigües va celebrar la 15a edició el diumenge 3 de març amb una participació similar a la de l’any passat, sobre els 200 participants. Montse Duaigües, presidenta del Club Ciclista i Excursionista Almatret explica que “va anar molt bé” i que malgrat que l’activitat va estar marcada per un fort vent, “no hi va haver ni una rascada”. Ara bé, les fortes ratxes sí que van provocar que alguns ciclistes retallessin la ruta llarga i optessin per la curta. 

La marxa, de caire no competitiu, tenia dos recorreguts, com ja és tradició. El curt tenia 20 km i un desnivell aproximat de 400 metres. El llarg era de 41 km i el desnivell pujava fins als 1.350 metres. El circuit, que enguany recuperava l’esperit de les primeres edicions, recorria el terme d’Almatret i alguns dels punts mítics pels ciclistes. 

Enguany que s’arribava a la 15a edició, l’organització va donar als participants un maillot commemoratiu a més d’altres obsequis com un exemplar de la revista SomEsports. A més, també es va reconèixer el paper del voluntariat que fa possible la senyalització i la celebració de l’activitat. Un cop finalitzada la Xallenge, els ciclistes van poder esmorzar de brasa i accedir al Centre d’Interpretació de les Energies d’ALMIA i al Museu de la Pagesia.