- Redacció / Les Borges Blanques

El Consell de les Garrigues estrena una campanya amb dones esportistes de la comarca pel 8M

"Garrigues, Dones, Esport" consta d'una exposició de 16 cartells amb esportistes a nivell individual i de diferents disciplines, i d'un vídeo en què apareixen 16 equips femenins d'arreu de la comarca.

(Foto: SIAD)

El Consell Comarcal de les Garrigues va presentar ahir a la sala Maria Lois de les Borges Blanques la campanya “Garrigues,Esport, Dones”, que posa de relleu el paper de les dones de la comarca en la pràctica esportiva en el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. 

Aquesta consta, d’una banda, d’una exposició de 16 panells que visibilitzen esportistes que han excel·lit històricament o els últims anys en les seves disciplines. S’hi mostra les futbolistes Alba Caño, de Puiggròs, Patrícia Teixidó, d’Arbeca, i Iris Aixalà, dels Omellons. També hi són les atletes de Juneda Alba i Keren Capell i les arbequines Bea Miret i Núria Tilló. Hi apareixen les borgenques Anna-Júlia Puy i Carme Benet, expatinadores i, la primera, també entrenadora. La padelista de Juneda Mariona Font, la jugadora de tennis taula capitalina Elsa Benet, la gimnasta de Maials Àngela Mora, l’alpinista juncosana Laia Duaigües i la saltadora Núria Montalà de les Borges també en són protagonistes. Mercè Abad, una institució de l’atletisme i la seva promoció a Arbeca, també està entre les escollides.

Els cartells de “Garrigues, Esport, Dones” consten d’una imatge de l’esportista, una descripció de la seva trajectòria i un lema que volen reivindicar. L’exposició serà itinerant i es podrà veure en diferents municipis de la comarca.  

L’acte de presentació de la campanya va servir per desvetllar-ne la segona part, un vídeo en què particien 16 equips de la comarca de diferents disciplines. Totes elles apareixen entrenant i competint i, al mateix temps, comparteixen una reivindicació. 

Les protagonistes del vídeo són juadores i esportistes del FS Vinaixa, del FS Borges, del FS Arbeca i del FS Juncosa, de l’Escola de Futbol Comarcal Garrigues i de l’Intercomarcal, de l’equip de Veteranes Garrigues, del Club de Bàsquet Borges-Garrigues, del CH Juneda, de la Serreta Tennis Club, del CTT Borges, del CP Borges, el CPA Albi i el CPA Juneda a més del Club Atlètic Borges i l’Escola d’Atletisme Arbeca Garrigues.

L’audiovisual, produït per LesBorges TV s’ha començat a compartir aquest mateix matí a través de les xarxes socials. La campanya ha estat desenvolupada pel Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) de les Garrigues i el Consell Comarcal de les Garrigues amb el suport de la Diputació de Lleida i el Departament d’Igualtat i Feminismes.