Ciclisme
- Redacció / Castelldans

Arrenca la Rural Cycling, que confirma l'aposta gravel i social

Avui es duen a terme els tres recorreguts de gravel, inclosos en el circuit Maxxis Gravel Series. Demà, els tres de carretera. Aquesta tarda tindran lloc una sortida oberta de gravel, una taula rodona de dones i ciclisme, i un petit espai de festa.

Sortida del 2023 (Foto: Jordi Santacana / Rural Cycling)

Aquest matí a les 9 h ha començat l’esdeveniment ciclista Rural Cycling que tindrà lloc durant tot el cap de setmana i que promou el Club Esportiu Castelldans. En aquests moments tenen lloc els tres recorreguts de gravel: un de 140 km i 1.600 metres de desnivell; un de 110 km i 1.100 metres de desnivell, i un de 50 km i 500 metres de desnivell. Demà serà el torn de les bicicletes de carretera, que també comptaran amb tres circuits: un de 125 km i 2.200 metres; un de 90 km i 1.600 metres, i un de més curt, de 73 km i un desnivell de 1.100 metres.

Entre les novetats d’aquesta edició hi ha el fet que les rutes de gravel formen part del circuit Maxxis Gravel Series, que consta de sis curses i que proposa alguns trams cronometrats per aquells qui es vulguin posar a prova i medir amb els altres ciclistes aquests esdeveniments no competitius. Això permetrà una classificació entre els qui participin a totes les activitats. 

Alhora, la Rural Cycling també ha reforçat la seva aposta social. Aquesta tarda a les 16 h s’ha previst una sortida oberta de gravel en què es podran provar bicicletes Bergamont, un dels patrocinadors de l’esdeveniment. A les 18 h, té lloc la taula rodona “Ciclisme i esport en veu de dona” amb Júlia Mir, Lidia Puyals, Mari Sanfeliu i Eva Ledesma. A partir de les 20 h, serà el torn de la Rural Party amb menjar de carrer, cervesa i música punxada per un dj. 

L’organització també ha compartit amb els inscrits de la Rural Cycling de gravel un recorregut complementari que poden realitzar de forma lliure i gratuïta, a més d’autosuficient, demà. Si el completen entraran en el sorteig de material de la firma Vaude, un altre dels patrocinadors. 

L’esdeveniment mobilitzarà uns 400 ciclistes pels camins i carreteres garriguenques durant tot el cap de setmana. En seran prop de 170 en els recorreguts d’avui i uns 240 demà.