Motor
- Redacció / L'Albagés

Eduard Pons prova un nou cotxe de competició al Ral·li Raid de Portugal

El productor i pilot de l’Albagés es posa al volant d’un Ford Ranger T1+ i canvia de categoria. En aquesta prova, compta amb Cándido Carrera com a copilot, perquè Jaume Betriu corre la primera prova del mundial d’enduro. 

Pons provant el Ford Ranger T1+ (Foto: Ingine Creators)

Eduard Pons comença avui la disputa del Ral·li Raid de Portugal, que tindrà lloc fins al diumenge 7 d’abril. El productor i vitivinícola i oleícola de l’Albagés i pilot de motor pren part a la tercera cita puntuable pel Campionat del Món FIA de Ral·li Raid amb un Ford Ranger T1+, fet que el permet competir a la màxima categoria d’aquesta disciplina, amb l’objectiu de preparar el Dakar 2025. El vehicle està integrat a l’estructura Past-Racing, del pilot Daniel Alonso.  

Pons va participar a principis de febrer a la Baja Saudí, la primera cita del mundial de bajas, una prova en què va córrer amb un cotxe diferent al que estava acostumat i amb què havia corregut el Dakar. En aquella ocasió, però, el Taurus T3 que volia testejar li va comportar certs problemes mecànics que li van impedir un bon resultat final.

Aquesta setmana a Portugal, el pilot vinculat a l’Albagés no tindrà com a company a Jaume Betriu, qui és el seu copiot habitual. Betriu es troba dispuntant la primera prova del mundial d’enduro. A la seva dreta, Pons comptarà amb Cándido Carrera, un copilot munidalista amb una experiència dilatada. 

Després del Ral·li Raid de Portugal, el pilot té previst competir en com a mínim una prova de la Copa d’Europa FIA de Bajas amb el Ford Ranger T1+: la Baja TT Dehesa d’Extremadura.