Ciclisme
- Redacció / Les Borges Blanques

Una Terrall-Garrigues feliç, malgrat l'ensurt inicial

Salven la vida a un participant que va patir una parada cardíaca just abans de la sortida de l'activitat. La marxa va comptar amb més de 260 participants. 

(Foto: J. Lombardo)

La marxa de BTT Terrall-Garrigues 2.0 del Club Ciclista de l’Ateneu Garriguenc va comptar el diumenge 14 d’abril amb més de 260 persones inscrites, un èxit de participació. Els participants van reconèixer als membres del club que havien gaudit amb els recorreguts, que enguany eren més tècnics que en altres edicions, i que continuaven recuperant senders. Entre els que van obrir aquest cop, els del Racó del Moro, que connectaven la zona dels Bessons amb la dels Barrancs i les Serres de l’Albi, o el pas per la portalada dels Marquesos. 

Al llarg del transcurs de l’activitat no hi va haver incidències. Sí que hi va haver una emergència, en canvi, poca estona abans de la sortida, que va obligar a demorar-la mitja hora. Un participant d'uns seixanta anys va patir una parada cardíaca mentre esperava que s'iniciés la prova, acompanyat d'alguns familiars que també estaven inscrits.

La ràpida intervenció d'un veí del poble, Ferran Prats, que és pediatre i que casualment passava per allí, a més dels serveis d'emergència presents (entre policia local i ambulància), va aconseguir que l'home recuperés el pols i la respiració. Després d'uns dies a l'hospital, primer a cures intensives i després en planta, el dijous 18, quatre dies després de l'incident, l'home va poder deixar l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida i tornar cap a casa.

Diversos membres del Club Ciclista de l'Ateneu Garriguenc han mantingut contacte amb l'home, que els ha agraït la ràpida actuació.