Hoquei patins
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques

El Vila-sana de Rodero i el Fraga de Capdevila s'enfronten aquest migdia a la final de la Copa d'Europa

El partit es juga a La Corunya a les 12 h. Seria la primera Champions per tots dos equips, que hi arriben amb un bagatge diferent. Rodero i Capdevila han tingut vinculació amb el CH Juneda i també un recorregut compartit al CP Vila-sana.

Una foto del partit entre el Fraga i el Vila-sana de la fase de grups de la Champions (Foto: Rober Pena Costa)

Màxima expectació per la final de la WSE Champions League femenina d'hoquei patins. Aquest migdia al punt de les 12 h s’enfrontaran el CP Vila-sana i el CP Esneca Fraga, dos equips que tenen a la banqueta entrenadors garriguencs i amb vincles amb el CH Juneda: Lluís Rodero (de les Borges) dirigeix les del Pla d’Urgell i Jordi Capdevila (de Juneda) porta les de la Franja. Rodero i Capdevila també havien coincidit com a jugadors i també a l’estructura tècnica del CP Vilasana.

El partit arriba en un context molt diferent per ambdós clubs, que busquen la seva primera Copa d’Europa. El CP Vila-sana ja van disputar la temporada passada la final. Van perdre 6 a 1 contra el Telecable HC de Gijón. L’equip asturià va ser, de fet, el malson de les del Pla durant tota la campanya: també les van eliminar de la Copa de la Reina i del Playoff de la Lliga. 

Per les fragatines és la primera participació al campionat. El club va aparèixer la temporada 2021/2022 amb l’objectiu d’esdevenir un equip referent a l’elit espanyola. Aquella temporada va pujar de l’OK Lliga Plata guanyant tots els partits. La segona temporada, ja a la màxima competició, va aconseguir bons resultats contra els equips forts i es va classificar per Europa.

A la fase de lligueta, el CP Vila-sana i el CP Esneca Fraga ja van coincidir i van obtenir resultats idèntics. El Vila-sana va guanyar 1 a 2 al Pavelló del Sotet de Fraga, mentre que les del Baix Cinca es van imposar 1 a 2 al Municipal de Vila-sana. Per tant, tot fa preveure una final molt igualada entre dos conjunts que volen ser el millor equip d’Europa.  

La final es podrà seguir en directe per 3Cat.