Ciclisme
- Redacció / Juneda

Unes 60 ciclistes i 30 júniors ja escalfen per les llambordes junedenques

La 5a edició del Trofeu Vila de Juneda fèmines i la 3a de júniors es disputarà el matí del diumenge 5 de maig, en forma de dues curses independents. Els participants rodaran en un circuit 1,45 km amb l'objectiu d'aconseguir la llamborda de premi.

Ciclistes al carrer de la Font, on s'ubica la meta (Foto: X.M.)

El 5è Trofeu Vila de Juneda fèmines i el 3r Trofeu Vila de Juneda júniors ja compta amb 63 ciclistes apuntades i una trentena joves confirmats, a poques hores de tancar les inscripcions aquesta mitja nit. El diumenge 5 de maig a partir de primera hora, els carrers de Juneda tornaran a bullir de ciclisme. El control de signatures i dorsals s’iniciarà a les 9 h.A a les 10.30 h es donarà la sortida de la cursa de júniors i a les 11.40 h la sortida de fèmines. Aquesta és una diferència significativa respecte els anys anteriors, en què els ciclistes de les dues categories competien junts. 

Els participants de la cursa rodaran en un circuit urbà d’1,45 km amb l’objectiu de ser els més ràpids i aconseguir la llamborda que aquesta cursa entrega com a premi, una referència a l’empedrat del carrer de la Font, un punt emblemàtic del circuit, i també una picada d’ullet a la cèlebre prova Paris-Roubaix.

Les ciclistes de categoria júnior, S23, elit i M30 donaran 25 voltes al circuit, fins a completar 36,2 km. En el cas de les cadet, les M40, M50 i M60 en faran 20, que corresponen a 29 km. Els júnior també hauran de fer 25 voltes al circuit.

Els principals equips femenins del país ja han començat a confirmar la seva presència a Juneda. El Massi Tactic Team Academy pel qual va fitxar la junedenca Júlia Mir aquesta temporada, no hi faltarà, com tampoc l’Universitat Politècnica de València, en el qual havia militat Mir la temporada passada. El Ratpenat Club Ciclista o l’Andorra Racing seran altres de les formacions amb representació a la cursa.  

El Trofeu Vila de Juneda fèmines forma part del calendari de la Copa Catalana fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme i n’és la tercera prova. El Trofeu júnior s’integra en la Copa Catalana d’aquesta categoria d’edat i és la sisena competició del circuit pels joves ciclistes.