Ciclisme
- Redacció / Juneda

L'Open Infantil de Juneda creix i es confirma en el calendari de la federació

Hi van prendre part 171 ciclistes d'arreu de Catalunya, dels quals 30 provinents de la mateixa Escola de Ciclisme Juneda - Garrigues, a diferència dels 120 del 2023. Enguany, l’Open de Juneda era la setena prova de la Copa Catalunya Infantil de BTT.

(Foto: Albert Font / Escola Ciclisme Juneda-Garrigues)

Juneda va celebrar el dissabte 18 de maig la quarta edició de l’Open Infantil de BTT, inclosa des de l’any passat en el circuit de la Copa Catalunya Infantil de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme. Hi van prendre part 171 inscrits de les set categories d’edat i gènere (de prebenjamí fins a infantils, masculí i femení), 30 dels quals provinents de l’Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues, on se celebrava la competició. 

Enguany, hi van participar una cinquantena més d’infants que el 2023, quan havien sigut 120, i això va acabar de confirmar la competició dins el calendari de la Federació Catalana. Com en les altres ocasions, quan havia format part del Campionat Provincial Infantil i posteriorment de la Kids Cup de Lleida, la cita va estar organitzada pel Club Ciclista Colla la Pedalada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Juneda i el Consell Esportiu de les Garrigues.

Com els últims anys, la cursa discorria pel circuit de Juneda que és la seu de l’Escola comarcal de ciclisme, i el seu entorn immediat. En aquesta ocasió, però, hi havia alguns trams renovats. Entre els elements tècnics que els joves ciclistes havien de superar hi havia drops, salts, troncs, rock garden, corbes peraltades, elements de fusta i corriols.

L’activitat ciclista tornarà properament al circuit de l’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues. El proper 15 de juny es disputarà la Final Nacional de BTT dels Jocs Escolars de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). L’any passat ja s’havia de disputar allí, però un temporal va obligar a suspendre l’activitat.