Ciclisme
- Redacció / La Granadella

Rosa Olivé (la Granadella), a la cursa d'ultradistància 'Madrid to Barcelona'

Olivé tindrà un màxim de 50 hores per recórrer els 700 km i 7.000 metres de desnivell positiu que separa les dues ciutats. El circuit de la prova passa per Sunyer, Alfés, Alcanó, el Cogul, Castelldans, les Borges Blanques i Arbeca.

Olivé, l'any passat durant la Half Ride Across Girona (Tarmacways.cc)

La ciclista i atleta de la Granadella Rosa Olivé, que competeix en duatló amb el club lleidatà Tri 4.40, estarà aquest matí a la sortida de l’esdeveniment ciclista d’ultradistància i autosuficiència Madrid to Barcelona que organitza Pedalma. Olivé tindrà un màxim de 50 hores per recórrer els 700 km i 7.000 metres de desnivell positiu que separen les dues ciutats. 

El circuit de la cursa Madrid to Barcelona, que es duu a terme per carretera, passarà per diversos pobles de les Garrigues, concretament: Sunyer, Alfés, Alcanó, el Cogul, Castelldans, les Borges Blanques i Arbeca. El progrés dels participants es pot seguir al web de l’organització. En aquesta edició hi correran 120 ciclistes, el màxim fixat per l’organització, procedents de 15 països diferents. 

A poques hores de l’inici de la prova, a les 10.30 h sortirà un primer grup d’inscrits i a les 11 h el segon, Olivé explicava a SomEsports que “tota la setmana he tingut una mica de nervis”. Aquesta és la segona vegada que pren part en una competició d’ultraciclisme. L’any passat es va estrenar a la Half Ride Across Girona, una activitat de 400 km i 6.000 metres de desnivell. En aquest sentit, tot i que la distància és més llarga, creu que li pot ser més fàcil perquè el desnivell es troba més repartit al llarg del recorregut. 

Olivé explica que s’ha estudiat a fons el track per saber on havia de parar per comprar menjar i evitar trobar-se sense aigua o aliments enmig de les zones més despoblades per les que passa l’activitat. En canvi, no ha analitzat tant els llocs on parar a dormir. Tampoc no ha calculat quan passarà per un lloc o un altre perquè “no vull que em perjudiqui”. La ciclista de la Granadella diu que vol aprofitar al màxim les primeres 24 hores de la prova per “tirar al màxim” i així fer un bon tros del camí.