Ciclisme
- Redacció / Juneda

L'Escola de Ciclisme Juneda - Garrigues assoleix la màxima categoria

La Federació Catalana de Ciclisme la ratifica com a centre Hors Categorie. És una de les deu escoles homologades de Catalunya en el màxim nivell. A més, també va ser la segona més ben valorada del país.   

Participants a l'Open Infantil Vila de Juneda (Foto: Albert Font/Escola Ciclisme Juneda-Garrigues)

L’Assemblea General de la Federació Catalana de Ciclisme va ratificar el dissabte 25 de maig que l’Escola de Ciclisme Juneda – Garrigues assolís la màxima categoria existent pels centres homologats, ser Escola Hors Catégorie, un terme que s’utilitza per designar en ciclisme els ports de muntanya més alts i d’especial dificultat. En endavant, serà una de les deu escoles homologades de Catalunya en aquest màxim nivell.   

D’acord als criteris que la federació té establerts per als seus centres homologats (i que remeten a les instal·lacions, els tècnics, els ciclistes, l’activitat i les competicons), l’escola comarcal va obtindre una puntuació de 22 punts sobre els 25 existents. Això la va situar com la segona amb millor valoració de les 51 que hi ha arreu de Catalunya, i li va permetre pujar a la màxima categoria. La de Juneda és la primera de Ponent i del Pirineu que obté aquesta distinció. 

El centre va agrair en una nota la participació dels tres col·laboradors institucionals que permeten el funcionament de l’Escola (l’Ajuntament de Juneda, el Consell Esportiu i el Club Colla Ciclista la Pedalada) a més del suport als col·laboradors i sponsors, el paper de l’equip tècnic i també a la confiança de les famílies i alumnes. 

L’any passat, l’Escola de Ciclisme Juneda-Garrigues havia rebut el Premi Escola de Ciclisme 2023 de la Federació Catalana de Ciclisme.