Ciclisme
- Redacció / La Granadella

Rosa Olivé, primera dona en completar la cursa d'ultradistància Madrid to Barcelona

La duatleta va completar els 700 km i 7.000 metres de desnivell positiu entre les dues ciutats en un temps total de 36 hores i 19 minuts. Va ser la 21a classificada general en modalitat individual.

Olivé durant la Madrid to Barcelona (Foto: Pedalma)

La ciclista i duatleta de la Granadella Rosa Olivé va completar el dissabte a la nit la cursa d’ultradistància i autosuficiència Madrid to Barcelona que organitza Pedalma, i que havia arrencat el divendres al matí. Olivé va ser la primera dona en completar el recorregut amb un temps total de 36 hores i 19 minuts. A més, va ser la 21a classificada en modalitat individual i la 38a general, dels 120 inscrits que hi havia a la competició.

La granadellenca explica que es va sentir “molt bé” durant tota la prova i que no va tenir “pensaments negatius en cap moment”. Només els darrers 40 quilòmetres se li van fer més pesats per la presència de vehicles, el cansament i perquè va trobar la tempesta que afectava l’àrea metropolitana de Barcelona i el Maresme. La clau, per Olivé, va ser “no obsessionar-se amb el comptaquilòmetres” i anar trobant altres participants amb qui va compartir camí. Amb un d’ells, Juan Manuel Pérez, van coincidir prop del Control de Pas 1 i van pedalar junts i amb bona entesa fins al final.

En total, la ciclista va descansar unes sis hores durant tota la competició. Explica que va evitar parades llargues “per evitar que surtís el cansament” i que va aprofitar les primeres 24 hores de recorregut i també el territori “conegut” entre Mequinensa i Santa Coloma de Queralt per avançar al màxim.

De cara al futur, Olivé afirma que participarà en alguna altra prova d’ultradistància per què és un format que li agrada. Tot i així, diu que ara per ara no sap en quina serà, tot i que té diverses competicions mirades.