Ciclisme
- Redacció / Arbeca

El Club Ciclista Arbeca promou un grup ciclista de dones

L'entitat vol potenciar l'esport de les dues rodes entre la població femenina del municipi i dels pobles veïns. La impulsora, Bea Miret, explica que el punt de partida és d’iniciació, però “amb voluntat de progressió”.  

Fotografia de família de la primera sortida (Foto: C.C.Arbeca)

Una sortida des d’Arbeca fins a Vallbona de les Monges el primer cap de setmana de juny va donar el tret de sortida al nou grup de dones que creat el Club Ciclista Arbeca per introduir veïnes del poble i d’altres municipis veïns a l’esport de les dues rodes. La impulsora, Bea Miret, membre de la junta de l’entitat, explica que es vol fer una iniciació a la bicicleta a les dones que hi estiguin interessades, i que es treballa “amb voluntat de progressió”. 

La mateixa Miret observa que, fins ara, era la única dona que participava en les activitats ciclistes i que creia interessant donar forma a aquesta iniciativa. Per ella, “la idea és créixer” i anar acollint més dones interessades. “En grupet sempre s’està bé”, reflexiona, i apunta l’objectiu que les noves ciclistes es puguin anar incorporant poc a poc a les activitats clàssiques del club arbequí, com és la sortida anual fins a Montserrat. 

A nivell de modalitat, no es tanquen i desitgen practicar tant el ciclisme de carretera com la BTT o el gravel. Igualment, tampoc no posen com a requisit formar part del club, amb la idea que sigui una activitat oberta que pugui atreure el màxim de dones del voltant. Ara mateix, són una desena, la meitat de les quals d’Arbeca i les altres procedents de municipis propers o que tenen vincles amb aquests pobles propers. 

Després de la primera sortida fins a Vallbona, que va servir per posar en marxa el grup i provar sensacions, ja tenen programada una nova sortida circular per municipis de les Garrigues que faran els propers dies.