Varis
- Castelldans , Puiggròs

El ‘model Puiggròs’, una sortida per a les pistes desaprofitades dels pobles petits?

Després que l'any passat plegués l'equip de futbol sala, l'Ajuntament de Puiggròs ha transformat l'antiga pista esportiva en un espai amb més possibilitats.

(foto: M.A.)

Quantes pistes esportives hi ha en molts pobles petits que han quedat amb molt poc ús? Aquest és el cas, per exemple, de Puiggròs, on l'any passat va plegar l'equip de futbol sala del poble, sense perspectives de renéixer, i la pista quedava poc funcional per al joc, massa gran per a la canalla, cistelles de bàsquet poc estables, etc. Per això, l'Ajuntament es va proposar remodelar-la i optimitzar-la al màxim, convertint-la en un espai multiesports que pogués atreure un públic més ampli. L'endemà de la festa major, a finals de juliol, començaven els treballs, que han acabat aquest agost. 

Multiesports
Amb una inversió d'uns 48.000 euros, la major part finançats per la Diputació, el recinte té ara una pista de pàdel, una de futbol més petita, cistelles fixes, una pista amb una xarxa que pot servir per a voleibol, bàdminton o fins i tot tennis en petit format i un rocòdrom. L'actuació ha servit també per posar un terra de resines i pintar les corresponents línies de joc. Així mateix, el consistori ha adquirit algunes pilotes i material esportiu que estan disponibles al bar, situat al costat. En pocs dies, el canvi és evident. "És agost i es nota més, però ara cada dia hi ha gent jugant, alguns a bàsquet, quan no hi havien jugat mai", explica l'alcalde, Jordi Capdevila.

Interès pel pàdel
Un dels elements que han generat més interès és la pista de pàdel, on ja han aparegut també els primers jugadors. L'accés, de moment, és gratuït, mitjançant un sistema de domòtica amb el telèfon mòbil i reserva per Internet. Ja s'ha fet una sessió oberta amb un monitor i la intenció és fer classes durant l'any amb el Consell Esportiu de les Garrigues, amb qui també es vol coordinar activitats extraescolars de pàdel a partir de l'octubre, i entrar a la roda de jornades esportives comarcals. 

A Puiggròs, com passa en altres pobles a la comarca, la pista en qüestió és, també, la zona esportiva de l'escola de Primària, els alumnes de la qual tindran ara un ventall més ampli de possibilitats de joc i activitats. "Les mides no són reglamentàries per a la competició, però l'important és que s'hi jugui, i penso que pot ser un model que pot servir per als pobles petits", diu Capdevila.

Pista de pàdel també a Castelldans 

Ara que ha passat la festa major, l'Ajuntament de Castelldans té la intenció de desmuntar l'escenari fix del pavelló semicobert i hi fer-hi una pista de pàdel. Amb uns 20.000 euros de pressupost, serà la primera actuació d'un projecte integral del recinte, que es preveu condicionar, ja de cara a la primavera, també per al bàsquet, futbol sala, tennis taula, etc. Complementat amb el bar i els vestidors que ja hi ha, el consistori vol que esdevingui un espai ludicoesportiu de referència, "com ho són les piscines a l'estiu", diu l'alcalde, Conrad Llovera.

La idea és que el funcionament sigui autogestionat a través d'una nova associació, que ja ha començat a fer els primers passos, amb preus especials per als socis. En aquest sentit, s'oferiran les mateixes condicions als usuaris del pàdel de pobles veïns que no tinguin pista.