BTT
- Juneda

La 17a Transbessons de Juneda tanca la temporada ‘betetera’ de les Garrigues

La suspensió de la Transisquella de l'Albagés fa que sigui la Transbessons qui posi punt i final, aquest diumenge dia 7, a la Xallenge Garrigues 2018.

(foto: Xavi/Transbessons)

El Club Ciclista Colla la Pedalada, de Juneda, organitza aquest diumenge, 7 d'octubre, la 17a edició de la Transbessons, la marxa de BTT més veterana de la comarca. La cita ofereix dos recorreguts, un de 34 km i 500 m de desnivell positiu que passa per Miravall, la Gisperta, el coll del Gat fins al riu Set, els Bessons, els Estrets i l'Aranyó, i un de 57 i 1.100 m de desnivell positiu que comparteix traçat amb l'anterior fins que al riu Set se'n va cap als corriols del racó de les Fonts, remounta cap als Bessons, el Socarrat i els Marquesos, i torna pels corriols de l'Estret i el camí de l'Aranyó.

La marxa, com el nom indica, té la particularitat de transcórrer per l'Espai d'Interès Natural dels Bessons, una zona de trànsit entre la plana estepària i les zones forestals més elevades de la serra de la Llena. La suspensió de la Transisquella de l'Albagés fa que amb la Transbessons es posi punt i final a la Xallenge Garrigues del 2018. El 23 de setembre va tenir lloc a Tarrés la 7a Marxa de la Calç, que va esgotar les 200 inscripcions disponibles.