Pàdel

El primer equip masculí del Club Pàdel Juneda es proclama campió de Segona i pujarà a Primera

A Tercera, el Juneda i la Serreta, de les Borges, queden primer i segon i jugaran el play-off d'ascens a Segona el cap de setmana que ve.

(foto: Pàdel Juneda)

Final de temporada farcit de novetats a la lliga de pàdel, que va començar al febrer. Dels 13 equips garriguencs que han competit a les diferents categories provincials, vuit canviaran de categoria segur i els altres cinc podrien fer-ho també segons els resultats dels diferents play-off que es disputen el 9, 10 i 11 de novembre.

Un dels que canvia de categoria és l’equip masculí A del Club Pàdel Juneda, que s’ha proclamat campió de Segona i, per tant, pujarà automàticament a Primera. Després de tot l'any a les posicions altes de la taula, l’equip va necessitar un 0-3 a la difícil visita al CT Mollerussa per certificar no només l'ascens sinó també per la primera posició.

El seu lloc a Segona el pot ocupar l’equip B, actualment a Tercera, ja que és un dels que disputarà el play-off d’ascens al quedar segon de grup, només per davall de la Serreta Gràfix Digital. Un 3-0 dels junedencs contra l’Urban Padel Sport garantia l’accés al play-off i, de retruc, el primer lloc als de les Borges, que amb aquesta esperança van assistir com a públic al partit. L’enfrontament va acabar, efectivament, amb un 3-0 i, per tant, els dos conjunts garriguencs van poder celebrar l’entrada al play-off junt amb els primers i segons dels quatre grups de Tercera. D’aquests vuit equips en sortiran tres per pujar a Segona.

Males notícies per la resta
Si fins ara la Tercera era l’última categoria, la temporada que ve n’hi haurà una quarta, de manera que el descens passa a ser una realitat o, segons el cas, una amenaça. Serà una realitat, per exemple, pels equips masculins d’Arbeca i La Serreta Construccions Jordi Bellmunt i és una amenaça pel Club Tennis Juneda i per l’Albi, tot i quedar quarts dels seus grups. I és que el sistema penalitza de la mateixa manera una quarta posició que una desena, un criteri que alguns clubs consideren que caldria revisar.

En l’apartat femení no s’han pogut recollir èxits numèrics i la temporada acaba amb el descens de tots els equips garriguencs (el CP Juneda A a Tercera i el CT Juneda, el CP Arbeca, el CP Juneda B i La Serreta Missatgeria Garrigues a Quarta), excepte l’Albi, que es jugarà la permanència a Tercera al play-off del 9 de novembre contra el Mas Duran. La causa d’aquesta escabetxina és el sistema mencionat més amunt, amb la creació d’una quarta categoria i el descens per igual del qui ha quedat quart com del qui ha quedat últim.