Atletisme
- Les Borges Blanques

Arriba la Cursa de l'Oli, amb les inscripcions tancades des del novembre

Una de les novetats destacades de la 16a edició és l'opció de córrer un circuit de 5 km. Alguns canvis al de 10km fan que enguany siguin 10 exactes.

(foto: Joan Salvador)

La Cursa de l’Oli, que organitza el Club Atlètic Borges el diumenge de la Fira de l’Oli i les Garrigues, arriba el 20 de gener a la 16a edició i ho fa amb un èxit d’inscripcions, un total de 750. Aquest no és el topall que s’havia plantejat inicialment l’organització, però el fet d’haver completat totes les inscripcions disponibles en menys d’una setmana va fer repensar les places disponibles i ampliar-les a 750, que també es van esgotar abans del termini màxim previst. No és l’edició amb més participants a la Cursa de l’Oli, però sí de les que més. L’any passat, per exemple, la van córrer 575 persones. La de les Borges té la particularitat de ser la primera del calendari a les comarques de Ponent, en un mes, el de gener, en què no són gaire freqüents. Això i els atractius que ofereix l’organització contribueixen a l’elevat nombre d’assistents.

Nou circuit
Una de les novetats destacades de l’edició de 2019 i que també ha fet augmentar l’interès per la cursa és un circuit de 5km, al qual s’han apuntat unes 150 persones i que sortirà 10 minuts més tard que els de 10. Tant aquest com l’habitual de 10km són puntuables per a la Lliga Ponent. La sortida es donarà a les 10 del matí des del passeig del Terrall, on també hi haurà la meta, i hi haurà trofeus als tres primers de la general, de cada categoria, locals i equips, a més d'un premi exclusiu al guanyador de la prova tant masculí com femení, que s'enduran el seu pes en oli. En els 5 quilòmetres es premiarà els tres primers classificats de la general.

Quant al circuit de 10km, el Club Atlètic Borges ha introduït alguns retocs per tal que en lloc dels 10.360 metres de sempre siguin 10.000 exactes. Així, es donarà un tomb sencer al passeig del Terrall, es farà una incursió dins el polígon Les Verdunes i s'elimina la pujada paral·lela a l’N-240, de manera que es torna pel mateix traçat dels primers quilometres.

Enguany, l’entrega de dorsals i obsequis no es farà en un local adjacent a la sortida sinó al Centre Cívic, a la plaça 1 d’Octubre, a uns 250 metres de la sortida. Es poden recollir el dissabte a la tarda (de 17 a 19h) i el diumenge a partir de 2/4 de 9 del matí.