Senderisme
- Cervià de les Garrigues , L'Albi , Les Borges Blanques

320 participants a l'edició de més bonança de la marxa Borges-Riu Set

El primer any va nevar i el segon va ploure la nit abans. Quasi la meitat dels inscrits van fer el circuit llarg, de 55 km, que passava també per Cervià i l'Albi.

(foto: CEBG)

Tres edicions i tres climatologies diferents, la primera amb neu, la segona amb el terreny enfangat per la pluja de la nit i la tercera, celebrada ahir diumenge, amb un dia radiant, fins i tot amb moments de forta calor. Així han estat les tres edicions de la marxa Borges-Riu Set, un pack de tres caminades organitzat pel Centre Excursionista Borges-Garrigues com a transformació de l’antiga travessa Borges-Montblanc, amb circuits de 15km, 25km i 55km.

En total hi va haver 320 participants, provinents de diferents llocs de la geografia catalana i assistits per una setantena de voluntaris. Uns 150 van optar pel circuit llarg, el de 55km, que amb sortida i arribada a les Borges, passava també per Cervià (inclosa l’ermita de les Besses) i l’Albi. El primer en arribar ho va fer amb menys de cinc hores i l’últim amb més de dotze, un ampli ventall horari que va fer que durant tot el dia estés en marxa tot l’operatiu de l’organització, tant als diferents avituallaments del recorregut com a l’arribada, al Pavelló de l’Oli, on es feia sonar una campana de l'Escola de Campaners de les Borges a mesura que arribava cada participant. 

A diferència de les dues edicions anteriors, la marxa no coincidia aquesta vegada amb el canvi d’hora i la sortida del circuit llarg es va fer a les set del matí, mentre que el mitjà i el curt van començar a dos quarts de nou. El Centre Excursionista valora aquesta tercera edició de manera “força positiva”, sense que s’hagin produït incidents remarcables.