Ciclisme

La Volta Ciclista a Catalunya modifica el recorregut i s'endinsarà més per les Garrigues

La sisena etapa havia de passar inicialment només per Vinaixa, el Vilosell i la Pobla però ara ho farà per Tarrés, Fulleda, l'Espluga Calba, els Omellons, Arbeca i les Borges.

(foto: Namuss Films/Volta a Catalunya)

La 99a Volta Ciclista a Catalunya, que comença aquest dilluns a Calella, ha modificat la sisena i penúltima etapa, la del dissabte 30 de març, de manera que ara s’endinsarà més per la comarca de les Garrigues i passarà per nou municipis de la comarca. Inicialment, el recorregut de l’etapa arribava per l’N-240 procedent de l’Espluga de Francolí i a l’alçada de Vinaixa trencava cap al Vilosell, passava per la Pobla de Cérvoles i encarava les crestes de la Llena per continuar cap al Priorat i acabar a Vila-seca.

Dijous passat, però, l’organització anunciava la modificació de dues etapes, la de demà entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols i la sisena que trepitjava les Garrigues, l’única comarca de Ponent per on passava el recorregut. La modificació consisteix en, abans d’arribar a Vinaixa, fer passar els ciclistes per Tarrés i resseguir la carretera LV-2012 fins als Omellons, on anirà cap a Arbeca i d’Arbeca a les Borges, on tornarà a agafar l’N-240 en direcció Vinaixa i cap al Vilosell i la Pobla de Cérvoles. D’aquesta manera, dels poc més de 25 km inicials per territori garriguenc es passa a més de 60. Tot plegat transcorrerà entre quarts de 2 del migdia i les 3.

Quan es van donar a conèixer els recorreguts de les etapes d’aquesta 99a edició hi va haver queixes per l’omissió de les comarques de Ponent i la província de Lleida en general, on només es passava pels tres pobles garriguencs abans esmentats.  

Entre els prop de 200 corredors destaquen figures com Alejandro Valverd (Movistar), guanyador de la Volta de 2018, Chris Froome (Team Sky), Roman Bardet (AG2R), Thibaut Pinaud (Groupama), Simon Yates (Mitchelton), Nairo Quintana (Movistar), Thomas de Gendt (Lotto), Warren Barguil (Arkea), Steven Kruijswijk (Jombo) o el jove català Marc Soler (Movistar).