CORONAVIRUS

Cancel·lats tots els esdeveniments esportius

A les suspensions anunciades ahir de partit de futbol, futbol sala i bàsquet s'hi sumen l'hoquei patins, el patinatge, el pàdel, els escacs i caminades com la Borges Riu Set o la de les Cabanes de Volta dels Omellons.

(foto: Josep Jové)

Si ahir dimecres s’anunciava la suspensió de totes les competicions de futbol, futbol sala i bàsquet a la comarca com a prevenció per a la propagació del coronavirus, ara ja són totes les federacions esportives les que han cancel·lat les lligues, campionats i esdeveniments. És el cas, per exemple, de la Federació de Patinatge de Catalunya, que ha decidit suspendre des d’avui i durant 15 dies totes les proves d'àmbit català i territorial i les tecnificacions de les diferents disciplines. Això inclou la lliga d’hoquei patins on milita el CH Juneda i el campionat d’Espanya de Xous que s’havia de celebrar a Lleida amb la participació del club junedenc. Les entrades que s'han venut serviran per a la propera jornada, la data de la qual es consensuarà amb la Federación Española de Patinaje Artístico i amb l'Ajuntament de Lleida.

D’altra banda, s’han suspès també totes les competicions territorials de la Federació Catalana de Pàdel, on juguen equips de les Borges, Juneda, l’Albi i Arbeca, així com la lliga catalana d’escacs, on participa el Juneda. Els diferents clubs han manifestat a la Federació Catalana d’Escacs que els seus locals de joc són espais públics cedits pels ajuntaments, els quals no els han garantit que els permetin utilitzar-los. Es dona la circumstància que la d’aquest cap de setmana era l’última ronda de la lliga, motiu pel qual l’entitat considera que “no era coherent que uns equips poguessin jugar i altres no” i, per tant, s'ha ajornat tota la ronda.

També caminades
La mesura ha arribat fins i tot a esdeveniments esportius que es fan a l’aire lliure, com la marxa senderista Borges Riu Set, que organitzava el Centre Excursionista Borges-Garrigues el diumenge 22 de març i que buscarà una nova data més endavant. La marxa formava part del circuit català de caminades de resistència, depenent de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Igualment, el circuit de marxes saludables de Ponent Marxa.cat ha anunciat la suspensió de les tres marxes previstes durant el mes de març, una de les quals és la de multitudinària de les Cabanes de Volta dels Omellons, que s’havia de fer el diumenge 29. L’organització, a càrrec del consistori, valorarà si busca una nova data enguany o ja ho deixa per l’any que ve. També se suspèn la Marxa Popular del Segrià, amb sortida a Lleida però que cada any passa pel terme d’Alfés.

També el cros d’Arbeca
Un dels esdeveniments de nombrosa assistència dels pròxims dies era el cros d’Arbeca, previst pel diumenge 22. En un primer moment, el Consell Esportiu de les Garrigues i l’Ajuntament d’Arbeca havien acordat prendre una decisió definitiva el dilluns, però finalment s’ha acabat optant també per la suspensió, com ja s’ha fet amb la caminada cultural de Granyena pel mateix dia o la jornada dels Jocs Esportius Escolars de tennis taula previst per aquest dissabte o la jornada de cicle mitjà de les Garrigues que s’havia de fer demà a Juneda.