Ciclisme
- Torregrossa

Torregrossa acull la primera Gran Clàssica Modest Capell

Aquest dissabte, 3 d'octubre, just un any després de la mort del jove ciclista local en accident mentre entrenava.

(foto: FCC)

Aquest dissabte, 3 d’octubre, just quan es complirà un any de l’accident que va costar la vida al ciclista torregrossí Modest Capell mentre entrenava a Girona, els seus amics i el Club Ciclista Torregrossa han organitzat la Gran Clàssica Modest Capell en record i homenatge, una cita que serà puntuable pel calendari de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall de la Federació Catalana de Ciclisme i l’única de fons en carretera a tota la província de Lleida.

Aquesta prova, que s'ha creat amb la intenció de ser una referència al calendari, recorrerà algunes de les carreteres on entrenava Capell, amb un circuit de 42,3 km al qual es donaran tres tombs per sumar, així, un total de 127 km. La sortida serà a 2/4 de 4 de la tarda, al costat del Centre Cívic de Torregrossa, i el recorregut passarà també per Miralcamp, Sidamon i Bell-lloc d'Urgell. La principal dificultat serà l'ascensió de l'Alt de la Serra, un petit tossal amb una pujada progressiva d'uns 2 km amb rampes que no superen el 7% però que els participants hauran d'afrontar fins a sis vegades. La resta del recorregut és més aviat trencacames i propici a escapades.

L’organització, amb l'ajuda dels nombrosos col·laboradors i patrocinadors, ha preparat també premis a les metes volants, sprints especials i muntanya, amb dos passos puntuables a cada cas, uns incentius més a banda de la resta dels nombrosos premis. El delegat de la Federació Catalana a Lleida, el junedenc Norbert Herrera, explica que la cursa genera "sentiments contradictoris”, ja que “d'una banda hem d'estar contents perquè el ciclisme lleidatà no tenia cap prova de fons en carretera com aquesta però, de l'altra, estem tristos perquè no voldríem haver d'organitzar mai un esdeveniment en record d'algú que ens ha deixat”.

La cita torregrossina tancarà un reduït calendari de Grans Clàssiques 2020, que enguany només ha comptat amb quatre proves degut a la pandèmia. El campió del calendari es coronarà el mateix dia al finalitzar la cursa. Les anteriors van ser dues Sabadell i una a Olot, amb què Àlex Ruiz (Valverde Team) lidera la general amb només 4 punts d’avantatge sobre David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona), mentre que Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) és tercer.