Bàsquet
- Les Borges Blanques , Torregrossa

Aprovat un nou marc competitiu pel bàsquet territorial

No hi haurà ni ascensos ni descensos, de manera general. També es configuren les actuals competicions com a Copa Federació, dins de cada categoria

FOTO: CB BG

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), va anunciar recentment que havia aprovat diferents modificacions a les Bases de Competició de la temporada 2020-2021, i que responen a la situació actual de l'estat general de la pandèmia generada per la Covid-19.

Les variacions, entre d'altres, contemplen que no hi haurà ni ascensos ni descensos, de manera general, també que es configuren les actuals competicions com a Copa Federació, dins de cada categoria. Tots els equips participants en aquesta Copa Federació (aprofitant els calendaris actuals), mantindran la categoria per la temporada 2021-2022. S'estudiarà un sistema de joc específic, per la seva relació directa amb les competicions FEB, i un cop parlat amb els Clubs participants, per Copa Catalunya i pels Campionats Preferents. Es preveu la celebració d'aquestes competicions, totalment o parcialment, pel sistema de concentració. A més, amb l'objectiu de poder encabir els partits complint amb els protocols Covid-19 actuals i les mesures de restricció de mobilitat nocturna, s'ampliarà la franja horària de joc: de 8:30 hores a 19:30 hores, sense aturada al migdia, per tant, ininterrompudament.

Tanmateix i malgrat tenir publicats els calendaris tant de no promoció com de promoció, amb l'inici provisional de les competicions els dies 17 i 24 de gener de 2021, respectivament, l'FCBQ veu inviable començar a competir en les dates establertes, a causa de les mesures restrictives comunicades per les autoritats competents en relació amb la pandèmia.

Per últim, l'FCBQ també anunciava que restarà pendent d'una possible modificació de les mesures restrictives del Govern per anar informant i comunicant l'inici de les competicions de la temporada 2020-2021, confiant que la darrera setmana del mes de gener es puguin disputar els primers partits.