Les Borges ret homenatge a Ramon Espasa

Un acte celebrat el diumenge 6 de juny va servir per barejar oficialment el camp municipal d’esports amb el nom del qui fou un dels fundadors de l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues, mort el passat febrer als 54 anys.

(foto: Aj. Borges)

Tal com es va anunciar al febrer, el camp municipal d’esports de les Borges Blanques ja porta oficialment el nom de Ramon Espasa. Un acte celebrat el diumenge 6 de juny va servir per batejar el recinte i per homenatjar l’exfutbolista i entrenador borgenc, que va morir el passat mes de febrer víctima de la Covid-19. Espasa havia estat un dels fundadors de l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues i jugador i entrenador del FC Borges.

L'homenatge va començar amb la descoberta de la retolació amb la nova nomenclatura del camp de futbol i va continuar amb els parlaments de diferents autoritats i de la família d'Espasa, entre els quals la seva dona Iolanda, el seu germà Josep Maria i els seus tres fills, Aitor, Aina i Aroa, que van recordar les diferents facetes de l’homenatjat i el seu paper cabdal en el futbol garriguenc.

Hi van assistir l'alcalde de les Borges, Enric Mir, la regidora d'Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, el conseller d'Esports de l’ens comarcal, Joan Leiva, l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janès, i diversos regidors i regidores del consistori segrianenc (on Espasa feia de gerent del Patronat Municipal d'Esports), el president i el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Joan Soteras i Josep Llaóm el president de l'Escola Comarcal de Futbol les Garrigues, Xavier Garrós, el president del Futbol Club Borges, Àngel Rodríguez, i els familiars d'Espasa.

Els representants de la Federació Catalana de Futbol van entregar a l’esposa d'Espasa d'un trofeu commemoratiu i una samarreta de la Federació; mentre que els representants de l’Escola Comarcal i del club de futbol local van lliurar una placa. Per la seva banda, la família d'Espasa els va obsequiar amb una fotografia de l’exentrenador. 

L’acte va cloure amb un minut de silenci i un partit de futbol entre l'Escola Comarcal de Futbol les Garrigues i l'Escola de Futbol Baix Segrià. Abans d'iniciar el partit es van deixar anar globus per part dels dos equips.