Motor
- Bovera , El Soleràs , La Granadella

El ral·li Catalunya-Costa Daurada torna a les Garrigues 10 anys després

Un dels trams cronometrats del 15 d’octubre està previst que passi per Bovera, la Granadella i el Soleràs. Del 2008 al 2011, la comarca va acollir alguna de les proves de manera consecutiva.

(foto: arxiu)

El ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada ha presentat l’itinerari del que serà la 56a edició d’aquesta cursa de cotxes, que es disputarà del 14 al 17 d'octubre, després que l’any passat s’hagués de suspendre, i un dels trams cronometrats serà a les Garrigues, concretament el del divendres 15 d’octubre que passarà per la carretera C-233 entre Flix, Bovera, la Granadella i el Soleràs. Igualment, el traçat general també enllaça amb Granyena, Torrebesses, Llardecans i Maials.

D’aquesta manera, el ral·li retorna a les Garrigues una dècada després. L’última vegada que s’hi va incloure un tram cronometrat va ser el 2011, entre Torrebesses i la Granadella. Aquell era el quart any consecutiu que la comarca acollia aquest tipus de prova, sempre per les Garrigues Altes o les Històriques. En totes quatre edicions, el campió va ser el pilot francès Sébastien Loeb. Des d’aleshores, el ral·li Catalunya-Costa Daurada no ha tornat, tot i que sí que s’han fet altres proves com la del 2016, organitzada per Escuderia Mollerussa i puntuable per la xallenge FocuXTrem.

Una de les característiques del ral·li d’enguany és que torna a ser 100% d’asfalt i deixa enrere el format mixte que es va implantar a partir de 2010. La cursa s'ajusta, així, a la nova reglamentació d'un únic tipus de ferm que demana la Federació Internacional d’Automobilisme a totes les proves del campionat del món. Aquesta serà l’onzena i penúltima prova puntuable per al mundial.