Varis

Les Festes Majors segueixen apostant per l'esport

Ajuntaments i associacions esportives del nostre àmbit informatiu promouen l'activitat física i l'esport durant els dies de Festa Major

Imatge de la caminada popular de la Festa Major 2021 de l'Albi. FOTO: Ajuntament de l'Albi

L’agost és el mes per excel·lència de les Festes Majors, que esdevenen una de les principals activitats socials del municipi. Afavoreixen la trobada i les relacions dels habitants, uneix a grans i joves en els seus actes i dona veu i posa cara a moltes persones que durant l'any participen i s'impliquen amb el poble. Malgrat la Covid-19, els pobles del nostre àmbit informatiu no han volgut perdre la tradició i han fet tot el possible per celebrar els respectius actes sense cap incident.

En tota Festa Major hi ha un acte estrella. Activitats de cultura popular com la nit de foc, els castells, els gegants i els balls, o fins i tot activitats innovadores com els jocs virtuals. D’altra banda, els ajuntaments també donen importància a les activitats esportives. En el cas del nostre àmbit informatiu, les caminades i bicicletades populars, els tornejos de pàdel, de futbol sala, ping-pong i de petanca han estat tot un èxit. 

L'agost va encetar-se amb la pedalada popular que es va celebrar el dia 6 a l'Albi, amb anada i tornada al riu Set. El divendres 13 s'hi van apuntar el Vilosell, el Soleràs i Torregrossa, que aquests dos últims celebraven la seva 26 Bicicletada Popular amb sortida des de les respectives places. En el cas d’Arbeca, que ha celebrat la seva Festa Major aquest darrer cap de setmana, el 14 d’agost van començar a pedalar a les 8.30 h per fer un recorregut de 30 quilòmetres pel terme. 

Els arbequins i arbequines, el dia 12, també van poder gaudir del V Torneig de Pàdel a les pistes del municipi. Coincidint amb la Festa Major de Maials, el mateix dia es va disputar la final del Torneig de Pàdel i el Torneig d’estiu de Futbol Sala de Maials. 

Encara queden dies per gaudir de les Festes Majors d’agost i les seves activitats esportives. El 19 d’agost, l’Espluga Calba té previst celebrar un torneig de petanca a les 19 h. Les bicicletades populars no s’acaben, i l’Espluga també ha volgut celebrar la seva el pròxim dissabte 21 amb sortida des del Pg. M. Pau Figuerola. Fulleda ha organitzat un torneig de ping-pong pel dia 24 i un concurs de petanca pel dia 29.