Ciclisme
- Torregrossa

La segona Gran Clàssica Modest Capell passarà pel nucli urbà de Puiggròs

El pròxim 2 d'octubre, els ciclistes recorreran un total de 136 quilòmetres per les carreteres on entrenava Modest Capell

Capell, amb el maillot de líder de la Copa Critèrium a Juneda, l'any 2018. FOTO: Xavi Minguella

El dissabte 2 d'octubre tindrà lloc la cursa ciclista en record i homenatge al torregrossí Modest Capell, que fa dos anys va patir un fatal accident mentre entrenava a la carretera entre Santa Pau i Mieres, a la comarca de la Garrotxa.

La Gran Clàssica Modest Capell, organitzada per segon any consecutiu pel Club Ciclista Torregrossa, recorrerà 136 km per algunes de les carreteres on entrenava Capell. La prova consta d’un circuit de 44,2 km al qual es donaran tres tombs, passant per Miralcamp, Sidamon i Bell-lloc d’Urgell. El recorregut d'enguany presenta una variació important envers la primera edició, els ciclistes també passaran per Puiggròs, entraran al nucli urbà pel camí de darrere i tornaran a la L-200. La cursa sortirà des del carrer Jacint Verdaguer de Torregrossa a 2/4 de 4 de la tarda.

La principal dificultat serà l'ascensió de l'Alt de la Serra, un petit tossal amb una pujada progressiva d'uns 2 km amb rampes que no superen el 7%. La resta del recorregut és més aviat tècnic i propici a escapades. L'organització, amb l'ajuda dels nombrosos col·laboradors i patrocinadors, ha preparat també premis per als ciclistes destacats de les metes volants, dels sprints especials i dels passos de muntanya, amb dos passos puntuables a cada cas. 

La cita serà l'última prova puntuable per al calendari de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall 2021 de la Federació Catalana de Ciclisme, que enguany ha comptat amb deu proves davant les quatre que es van celebrar l’any passat a causa de la pandèmia. David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) lidera la general amb 67 punts de diferència del segon, Benjamí Prades (Vigo Rias Baixas), mentre que Francisco Muñoz és tercer (Team MP Group).