Motor
- Bovera , El Soleràs , La Granadella

Gran expectació en el tram 'La Granadella' del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe de la casa Hyundai es proclamen campions de la 56a edició del ral·li

FOTO: At-world

Després d’un any de parèntesi, el 15 d’octubre les carreteres de les Garrigues van acollir la segona jornada de la 56a edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada. La prova d'enguany, que s’ha celebrat del 14 al 17 d’octubre, s’ha vist obligada a ajustar-se a la nova reglamentació d'una única classe de pis que sol·licita la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) a les proves del World Rally Championship (WRC). Aquesta normativa deixa a un costat les característiques mixtes que li van donar personalitat al Ral·li de Catalunya l’any 2010, de manera que ha tornat a unes condicions cent per cent sobre asfalt. 

El tram ‘La Granadella’ ha estat una nova incorporació a la competició. Tot i que va ser utilitzat l’any 2010 i 2011 en el tram mixte de Les Garrigues, en l’edició d’enguany s’ha modificat per les seves característiques sobre asfalt. En aquesta segona jornada de la prova puntuable pel Campionat del Món FIA de Ral·lis, els pilots van recòrrer 21,77 quilòmetres de la C-233 entre Bovera i el Soleràs. 

'La Granadella' va ser l’escenari de dues de les superespecials, amb molta expectació de públic per la seva bona visibilitat i els canvis de ritme assegurats. La part inicial d’aquest tram convidava a mantenir un bon ritme, característica que va canviar a meitat de tram en enllaçar amb una carretera més estreta i d’asfalt més antic que dona accés a Bovera. El mirador de Les Terres de l’Ebre de La Granadella, que permet veure la pujada del tram que arriba des de Bovera, també va ser un punt de concentració del públic. 

La parella Elfyn Evans-Scott Martin va ser la més ràpida de la jornada del divendres amb el seu Toyota Yaris WRC, tot i que al tram de La Granadella van empatar amb el Hyundai i20 Coupe WRC de Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe.

Amb tot això, el diumenge 17 d’octubre va concloure la competició amb la segona victòria consecutiva de Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC), després d’haver guanyat en l’última edició del 2019.