- Tarrés

Tarrés enceta el calendari de curses d'orientació, que també passarà pel Vilosell i les Borges

El circuit té sis proves, tres de les quals a les Garrigues. A la de Tarrés, que iniciava la temporada, hi van participar 73 equips i 21 inscrits inidividuals.

El passat dissabte, entre Tarrés i Fulleda, es va fer a Tarrés la primera rogaine d'orientació del Circuit de Trail Orientacions que organitza l'associació Ponent Orientació. La prova, organitzada per The Wild Boar Rogaining, puntuava per la Lliga Catalana de Sprint Rogaine de la Federació i va aplegar 73 equips en modalitat masculina, femenina i mixta, així com 19 homes i dues dones en modalitat individual. Tots van recórrer la zona anomenada Plans de Tarrés, entre cabanes de pedra seca, oliveres, corriols i turonets.

Els participants disposaven d'un temps màxim de 3 hores per localitzar les 30 fites marcades al mapa, cadascuna de les quals tenia una puntuació diferent en funció de la dificultat tècnica i física per trobar-la. Ramon "Mad Mas", amb 134 punts, va aconseguir la màxima puntuació al localitzar 22 fites amb un temps de 2 hores, 57 minuts i 40 segons. Àlex "Socarrat-AT", tot i que va localitzar 24 fites, que li donaven 144 punts, va superar el temps màxim permès de 3 hores i, per tant, va rebre una penalització de 10 punts.

L'equip format per Ester i Mercè Perisé, amb 62 punts i 12 fites, va ser l'equip guanyador en la modalitat d'equips femenins. Cap equip ni participant individual va aconseguir trobar les 30 fites que hi havia amagades.

Felip Gili, organitzador de la cursa, es va mostrar molt content per la bona acollida i per la participació d’una gran quantitat d'equips, cosa que mostra l'interès i la creixent demanda per les activitats d'orientació a Ponent.

Tres de les sis proves, a les Garrigues
El calendari d'aquest 2022 del circuit de TRS-O consta de sis proves i, a part de la de Tarrés, es faran a la Granja d'Escarp, el Vilosell, les Borges Blanques, Àger i Vilanova de la Sal. La meitat de cites, per tant, hauran tingut lloc a les Garrigues.