Ciclisme
- Torregrossa

Torregrossa acull el cap de setmana el Campionat de Catalunya de contrarrellotge individual

La prova es disputarà durant tota la tarda de dissabte 9 d'abril i comptarà amb 320 participants. El recorregut se serveix d’algunes de les carreteres que utilitzava el ciclista torregrossí Modest Capell en els seus entrenaments. 

El 2021, el Campionat de Catalunya CRI es va disputar al Bruc (Foto: Federació Catalana de Ciclisme / Albert Rabadan)

El proper dissabte 9 d’abril a la tarda, Torregrossa acollirà el Campionat de Catalunya de contrarrellotge individual (CRI), amb la participació de fins a 320 ciclistes, de categories cadets a màsters, i també paraciclisme. Entre els competidors hi haurà autèntics referents de l’especialitat, com Sergio Garrote, campió paralímptic a Tokio 2020 en modalitat handbike.  

És la primera vegada que les Garrigues acull una prova d’aquestes característiques. Com explica el membre del comité organitzador i exdelegat territorial de la Federació Catalana de Ciclisme, Norbert Herrera, la rotació provincial d’aquestes proves feia que el 2022 toqués fer el Campionat a Lleida, i es va aprofitar per portar-lo a Torregrossa i fer també un homenatge al difunt Modest Capell. 

En aquest sentit, el recorregut se serveix d'algunes de les carreteres que utilitzava el ciclista torregrossí en els seus entrenaments. Cal recordar que el 2018 havia sigut campió de Catalunya sub-23 en CRI. 

Herrera també assegura que es tracta de la competició que requereix d’una logística més complicada per les seves característiques i necessitats de cronometratge i seguiment dels ciclistes. A nivell de recorreguts n’hi haurà dos, un de 17km per les categories S23 i elits, i un d’11km per la resta de les categories.

D’entre els ciclistes de les Garrigues que caldrà seguir en aquesta prova destaquen, per exemple, Pol Viladoms i Damià Palafoix.  

Afectacions al trànsit

Les característiques del Campionat de Catalunuya de CRI provocaran talls en les vies de circulació properes a Torregrossa, que s’estendran al llarg de la tarda.  

La carretera LV-7022 que surt del municipi de Torregrossa i va fins al Palau de Margalef estarà tallada de 15h a 20h. La LV-2001 entre Juneda i Torregrossa estarà tallada entre les 18h i les 20h aproximadament.