Senderisme
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques , Torregrossa , Vinaixa

Auge de caminades nocturnes d'estiu per veure la lluna plena i els perseids

Els veïns de les Borges Blanques, Torregrossa, Aspa, Vinaixa o Juneda van gaudir entre el 9 d'agost i el 12 d'agost d'activitats esportives que tenien com a objectiu contemplar el cel.

Els participants de la "Caminada dels desitjos" de les Borges Blanques, abans de sortir (Foto: CEBG)

La segona setmana d’agost, fins a cinc pobles de la comarca van comptar amb caminades nocturnes amb l’objectiu de veure i gaudir del cel i de dos fenomens en concret, la lluna plena i la pluja d’estels.

Torregrossa va ser el primer, amb una ruta a la llum de la lluna el 9 d’agost, que va servir com a preludi de la Festa Major. La caminada, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració del local jove, va reunir 240 persones, que van poder triar entre un recorregut de 4km i un de 7km. Els participants van finalitzar la ruta a les piscines, amb un gelat.  

La reserva natural de Mas de Melons va organitzar una caminada a la llum de la lluna l’11 d’agost. El parc proposava una ruta pels entorns dels secans, per gaudir la lluna i la fauna nocturna. El mateix dia, L'ADPN La Banqueta va celebrar la 26a Caminada ‘La lluna i la banqueta’, fins al Pont Negre i tornar. La degana de les excursions nocturnes va aconseguir comptar amb fins a 600 participants, que de retorn a Juneda van tenir com a premi xocolata desfeta i un bany a les piscines. 

A Vinaixa, una seixantena de persones van caminar fins a Sant Bonifaci, per observar la lluna i els perseids, popularment coneguts com a llàgrimes de Sant Llorenç. Per acabar, el Club Excursionista Borges – Garrigues va guiar una caminada des de la plaçeta del Terrall fins a les Roques Guàrdies, de la qual van participar prop de 300 persones. L’activitat comptava amb la col·laboració de l’ajuntament.