Motor
- Redacció / Bovera , El Soleràs , El Vilosell , La Granadella , La Pobla de Cérvoles

El RallyRACC Catalunya - Costa Daurada passa per les Garrigues

Els pilots recorreran dos trams cronometrats dins la comarca, un de completament nou, entre el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, anomenat "Serra de la Llena", i un que aprofita el recorregut de l'any passat entre Bovera i el Soleràs, en sentit invers.

El 2021, el Coll de Bovera va aplegar molts aficionats al rally (Foto: X.M.)

Demà, divendres 21 d'octubre, el 57è RallyRACC Catalunya - Costa Daurada passarà per les Garrigues. En aquesta edició, els pilots recorreran dos trams cronometrats dins la comarca, un de completament nou, entre el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, anomenat "Serra de la Llena", i un que aprofita el recorregut estrenat l'any passat entre Bovera i el Soleràs passant per la Granadella -"Les Garrigues Altes"-, que enguany es farà en sentit invers, del Soleràs fins a Bovera.

El Campionat del Món FIA de Ral·lis arriba a la dotzena i penúltima prova del calendari decidit, des que entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre a Nova Zelanda, el finès Kalle Rovanperä va assegurar el títol. Rovanperä tenia 22 anys i un dia quan es va proclamar campió, fet que li va permetre fulminar el rècord de pilot més jove a guanyar un mundial, que tenia l'irlandès Colin McRae des del 1995. McRae tenia llavors 27 anys i 89 dies. La jove estrella finesa (Toyota Yaris WRC, núm. 69) serà un dels grans atractius d'aquesta edició. El 2021, Rovanperä va ser 5è en les dues passades pel tram cronometrat de la Granadella, i també 5è a la classificació general. 

Segons dades de l'organització, un total de 67 equips s'han inscrit a l'apartat World Rally Car (WRC) del RallyRACC Catalunya - Costa Daurada. En la secció del Campionat d'Europa (ERC) s'han apuntat 21 equips. La de Catalunya serà l'última prova puntuable del certamen. També hi correran els recentment proclamats campions d'Europa, els espanyols Efrén Llarena i Sara Fernández (Škoda Fabia Rally2 Evo, núm. 101). 

Els participants podran visitar i reconèixer els trams cronometrats els dies 18 i 19 d'octubre. Ho faran sense els vehicles de competició i respectant els codi de circulació.

El 57è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada se celebrarà entre els dies 20 i 23 d'octubre amb sortida i arribada a Salou i base esportiva i organitzativa a PortAventura World.



TRAM SERRA DE LA LLENA

Un dels principals al·licients del tram és el control horari a la plaça del Vilosell, on el públic podrà veure de ben a prop els pilots, abans d'arrencar la cronometrada fins passada la Pobla de Cérvoles. El desnivell i les corbes marquen tres ritmes de conducció als vehicles de competició, un primer més lent, per les corbes i la carretera més trencada, un de més ràpid arribant a la Pobla de Cérvoles i un últim, de la Pobla per l'LP-7013 fins a gairebé la C-242, de nou revirat i amb canvis de desnivell, tot i que amb tònica ascendent. Des de l'organització ressalten com a zona d'interès la sortida del Vilosell, les xicans i la rotonda de la circumval·lació de la Pobla. 

TRAM LES GARRIGUES ALTES

Descripció: Tram que els pilots coneixen de l'any passat, però que els pot despistar en algun moment perquè es recorre en sentit invers. L'organització hi constata dos ritmes de conducció, un primer d'ascens del Soleràs a la Granadella, amb tendència a pujar, i ple de corbes, i un de descens, fins a Bovera i el final del tram, més ràpid i que obligarà els cotxes a jugar amb els frens. El control horari de sortida, en aquest cas, no caurà dins el poble del Soleràs, però la sortida serà just a l'inici del camí de l'ermita. La cruïlla de la Granadella, que l'any passat va congregar molt públic, com també el Coll de Bovera, poden tornar a ser punts d'interès per als espectadors.