Futbol
- Redacció

Alba Caño, de Puiggròs, debuta oficialment amb el primer equip del Barça

La garriguenca, de 19 anys i capitana del filial blaugrana, es va estrenar ahir en lliga amb les de Giráldez contra l’eqiup català Llevant-Les Planes (0-4).

(foto: FCB)

La jugadora de futbol Alba Caño Isant va debutar ahir en partit oficial de lliga amb el primer equip del Barça. Caño, de 19 anys i nascuda a Puiggròs, és capitana del filial i ja havia estat convocada aquest estiu per l’entrenador Jonatan Giráldez en alguns partits amistosos de pretemporada i a l’stage de preparació de Girona. A l’agost va jugar uns minuts el partit del Gamper i, unes setmanes abans, va formar part de la plantilla de la selecció espanyola sub19 femenina que va guanyar el Campionat d’Europa.

El debut en lliga amb el primer equip del Barça va ser contra el Llevant-les Planes, de Sant Joan Despí, un partit que venia ajornat de la primera jornada i que s’havia suspès per la vaga d’àrbitres. El domini de les blaugranes va ser absolut i l’equip es va imposar per 0-4. La migcampista de Puiggròs va entrar al camp al minut 46, quan el marcador era de 0-3.

Una de les primeres residents a la Masia
Aquest estiu, el FC Barcelona va anunciar que obria les portes de la Masia a les primeres residents dones. Per primera vegada en els més de 40 anys d'història de l’equipament, nou jugadores del Barça B podien compaginar el futbol amb els estudis vivint al Centre de Formació Oriol Tort. Entre elles hi havia Alba Caño, que juga al Barça des del 2018.

La jugadora de les Garrigues havia jugat anteriorment a l'AEM (2015-2018) i a l'Escola Comarcal de Futbol les Garrigues (2008-2015). Actualment, amb el Barça B femení, disputa la lliga de Segona divisió estatal.