Bàsquet
- Redacció / Torregrossa

Albert Setó, campió d'Espanya com a membre de l'equip tècnic de la selecció catalana infantil de bàsquet

El president i coordinador del CB Torregrossa repeteix títol, després que l'any passat el combinat català ja aconseguís el trofeu. Setó hi exercia com a fisioterapeuta, a més d’acompanyar també les jugadores en la vessant emocional. 

Setó, a l'esquerra, celebra la victòria amb les jugadores de la selecció catalana infantil (Foto: A.S.)

El president i coordinador del CB Torregrossa, Albert Setó, va acompanyar la setmana del 3 al 7 de gener la selecció catalana infantil de bàsquet al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que es va disputar a Huelva, i del qual el combinat es va proclamar campió.

El conjunt va superar amb facilitat la fase de grups, i va tancar acta als tres partits disputats, contra les Illes Balears, Galícia i la Rioja. A quarts va superar la selecció de Castella i Lleó, un rival “molt físic”, en paraules de Setó; i a semifinals, les Illes Canàries, després de capgirar un parcial en contra de 16 punts. A la final, les catalanes van guanyar la selecció aragonesa, que per Setó, va pagar el cansament físic. 

Albert Setó exercia de fisioterapeuta dins l’equip tècnic, a més també d’encarregar-se d’acompanyar les jugadores en la vessant més emocional. En aquest sentit, destaca que s’ha treballat molt amb les jugadores a “jugar juntes” i prioritzar “el bé comú”, fins i tot quan els tocava estar menys minuts en pista. “Vam anar [a Huelva] amb les 12 jugadores per fer el millor equip” ressalta, per sobre d’individualitats. 

Setó ja va guanyar aquest mateix títol l’any passat, també com a membre de l’equip tècnic. Llavors, el bloc estava integrat per unes altres jugadores, que enguany ja havien canviat de categoria.