Futbol
- Redacció / Alfés , Castelldans

La Federació Catalana de Futbol premia l'Alfés i el Castelldans pel joc net

L’entitat reparteix un total de 86.400 euros entre els dos equips amateurs amb menys targetes i menys sancions de cada grup. Els garriguencs són els segons al seu grup i rebran 400 euros cadascun.

Imatge d'un derbi Castelldans-Albagés d'aquesta temporada. (foto: Xavi Minguella)

El Castelldans UE i l’Alfés CE rebran 400 euros de la Federació Catalana de Futbol (FCF) per haver estat el segon equip del seu grup, a Tercera i Quarta Catalana respectivament, amb menys targetes i menys sancions durant la temporada 2022-2023. Són els Premis Joc Net, amb què l’entitat vol fomentar la pràctica esportiva respectuosa i no violenta als terrenys de joc.

Amb aquests guardons es recompensa els dos equips de cada grup de competició del futbol 11 amateur que hagin practicat un joc més net al llarg del curs. En categories masculines, se'n beneficien la Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana, mentre que en categories femenines la Preferent, Primera i Segona Divisió Femenina.

Després de la finalització de totes les competicions, el primer classificat de cada grup de lliga percebrà 800 euros, mentre que el segon equip a la taula n’obtindrà 400. En cas d'empat entre dos o més equips en el primer o segon lloc, el premi s'atorgarà a tots els equips empatats.

La classificació s'ha establert ordenant els equips de menor a major puntuació, respecte a les sancions rebudes, tenint en compte que cada targeta groga és un punt, cada doble amonestació són tres punts, cada partit de sanció també són tres punts, per cada partit de sanció superior a un s’afegeix un punt addicional i per cada sanció lleu d’equip són deu punts. Durant la temporada, la Federació anava actualitzant el llistat setmanalment al seu web.