Senderisme
- Redacció / Alfés , Sunyer

Més de 400 inscrits a la 7a Marxa de Tardor del Baix Set

L'activitat tindrà lloc el diumenge 12 de novembre i comptarà amb quatre recorreguts. Els dos més llargs, la Cigonya (de 20,1 km) i el Milà Negre (de 25,3 km) visiten els termes d’Alfés i Sunyer. 

Presentació oficial de l'activitat a la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)

El diumenge 12 de novembre tindrà lloc la 7a edició de la Marxa de Tardor del Baix Set que organitzen els ajuntaments de Sudanell i Montoliu de Lleida. Enguany, la sortida serà des del primer poble. A poc més d’una setmana perquè tingui lloc l’activitat, ja hi ha més de 400 persones apuntades, lluny però de les 600 de l’edició passada. Les inscripcions es tancaran el dijous 9 de novembre o quan s'arribi als 700 participants.

Com és habitual, els recorreguts més llargs d’aquesta cita esportiva no competitiva recorreran alguns camins dels termes de Sunyer i Alfés. El de la Cigonya, de 20,1 km, visitarà la Serra de les Vinyes de Sunyer, que serveix de mirador sobre la vall del Set, per ascendir després cap a les Penyes i encarar cap a Montoliu de Lleida. En el cas del recorregut més llarg, anomenat del Milà Negre (i amb 25,3 km), també travessa la Serra de les Vinyes i accedeix Riu Set amunt al terme d’Alfés. A continuació, es dirigeix pel costat de l’abocador de Montoliu cap a aquest poble. 

Les dues rutes més curtes, la Puput (9,4 km) i l’Esplugabous (15,2 km) queden pels termes de Sudanell i Montoliu. La primera, recorre les hortes dels dos pobles. La segona, varia força respecte a l'anterior edició. Tot i que visita antigues hortes i boscos de ribera, centra el camí en la Vall del Set. 

L’activitat té un caràcter solidari i permet als participants fer un donatiu solidari a les entitat socials Aspros i Banc dels Aliments. A banda, els inscrits tindran com a detall commemoratiu de la Marxa uns sabons elaborats per usuaris d’Aspros.