Petanca
- Redacció / Torregrossa

Trenta equips i un centenar de jugadors a les 12 Hores de Petanca de Torregrossa

Fa més de 25 anys que se celebra aquesta competició organitzada pel Club Petanca Torregrossa. A més dels premis als primers classificats, la jornada va repartir nombroses primes entre els equips participants.

La competició va començar a les 18 h del dissabte i va acabar el diumenge a les 6 h del matí (Foto: X.M.)

Torregrossa va acollir el cap de setmana del 5 i 6 d’agost les 12 Hores de Petanca, una competició organitzada pel club local des de fa més de 25 anys i que en aquesta ocasió va reunir trenta combinats i un centenar de jugadors, principalment catalans, però també aragonesos.

Els triplets i quartets competidors, dividits en tres grups, van començar el torneig a les 18 h. A partir dels resultats en la fase de lligueta, els primers de cada grup es van disputar la final a tres bandes, d’acord al sistema establert. L’equip guanyador va ser el Club Petanca la Plana, de Vilaseca, seguit de dos combinats del Club Petanca Magraners.

El torregrossí millor classificats va ser Jaume Pelegrí, que competeix amb el C.P. Salou.

A més dels premis als primers classificats, durant la jornada es van repartir nombroses primes entre els jugadors i equips participants. Per exemple, es van donar premis al xumet, per aquells qui s’atançaven més amb la pilota al bolig, i al carreau, per aquells qui amb les seves boles en desplaçaven una altra i deixaven la seva al mateix punt. A més, i per afavorir la competició, es van entregar fins a 45 capses de madalenes, entre els qui guanyaven enfrontaments clau.

El torneig va començar a les 18 h del dissabte i es va allargar fins a les 6 h de la matinada del diumenge. Mentre va durar la competició, els participants van celebrar un sopar conjunt i també van tenir a les 2 h un “piscolabis de manteniment”, per avituallar-se i mantenir les forces. Pilar Pelegrí, organitzadora, apunta que la petanca “és un esport de resistència, també”.

La competició formava part dels actes previs a la Festa Major de Torregrossa.