Bàsquet
- Redacció / Les Borges Blanques , Torregrossa

El Borges perd els primers partits a Primera Territorial, mentre que el Torregrossa guanya els seus a Segona

Fruit de les dues victòries consecutives, els torregrossins encapçalen la classificació. Els dos equips de bàsquet se separen enguany, de nou, després d'haver competit a la mateixa lliga la temporada 2022/2023.

(Foto: X.M.)

El cap de setmana del 23 i 24 de setembre, el C.B. Borges – Garrigues i el C.B. Torregrossa van iniciar la temporada 2023/2024. Enguany, i després d’una campanya d’haver competit junts al Campionat Territorial Sènior A, els dos clubs jugaran en lligues diferents. Els primers ho faran a Primera Territorial Sènior, mentre que els segons a Segona Territorial.

Un cop iniciada la lliga, els resultats han estat ben diferents pels dos conjunts de l’àmbit informatiu d’aquesta publicació. El C.B. Borges – Garrigues ha perdut els dos partits disputats, contra el C.N. Tàrrega i contra el C.B. Alpicat. En la primera jornada, el resultat va ser ajustadíssim. Els  borgencs van acabar perdent d’un punt després d’haver anat per davant fins a l’inici de l’últim quart. Amb un parcial de 12-23, els urgellencs es van acabar imposant 78 a 79.

Contra els del Segrià, el C.B. Borges – Garrigues aguantar molt bé el primer quart, però els rivals es van començar a escapar en el segon, i encara van augmentar més la distància en el tercer. L’encert del quart quart no va permetre als borgencs d’igualar el partit ni capgirar el resultat, que va ser de 76 a 63. Després d’aquestes dues derrotes, actualment són vuitens a la classificació.

El C.B. Torregrossa, per la seva part, ha guanyat els dos primers partits d’aquesta temporada i és líder de Segona Territorial. En el debut en lliga, contra el C.B. Tremp, van superar als pallaresos de més de 30 punts, 73 a 41. Després d’un primer quart més igualat, el segon va decantar el matx clarament a favor dels torregrossins, gràcies a un parcial de 27-9. La segona part del partit, els grocs van saber administrar la renda favorable.

En la segona jornada, i esperonat pel primer triomf, el C.B. Torregrossa va guanyar al CEP Vallfogona 59 a 69. En aquesta ocasió, el duel va ser més igualat, però els torregrossins també van posar-se per davant al final del primer quart, i van mantenir i augmentar lleugerament la distància en el segon. Darrerament, el club celebrava en xarxes “un clar canvi d'actitut envers la passada” temporada.