Ciclisme
- Redacció / Torregrossa

El valencià Alejandro Gómiz guanya la 4a Gran Clàssica Modest Capell

El tarragoní Edgar Curto, que aquest estiu s'havia endut el Trofeu Vila de Juneda, va coronar-se com a campió de la classificació general del calendari de Grans Clàssiques, que finalitzava a Torregrossa.

L’escapada es va endur, el dissabte 7 d'octubre, la 4a edició de la Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa, la cursa ciclista que recorda el jove talent torregrossí difunt el 2019 en un accident mentre entrenava, i que tanca el campionat de Grans Clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme.    

Un grup de sis ciclistes va aconseguir tirar endavant una fuga que va marcar el desenvolupament la cursa. Entre els membres de l’escapada hi havia el vencedor final de la prova, el valencià Alejandro Gómiz (Supermercados Froiz), a més de David Gómez  (Team MP Group) que va guanyar la primera edició d’aquesta prova, Aleix Biel (Controlpack), Jérôme Raus (CC Le Boulou), Maximus Anderson (Kelly Benefits) i Alejandro Merenciano (Estec-Salazones Ricardo Fuentes). Tot i l’esforç inicial de l’equip Oleka per intentar atrapar-los, no se’n van sortir. 

L’escapada de sis ciclistes (Foto: X.M.)

Gómiz va trencar el grup capdavanter en un atac a la pujada final a Puiggròs, i va imposar-se, després, a l'esprint reduït a Merenciano (Esetec-Salazones Ricardo Fuente) i el nord-americà Anderson (Kelly Benefits Strategies).

El tarragoní Edgar Curto, que a l'agost va guanyar el Trofeu Vila de Juneda, va defensar el liderat del campionat de Grans Clàssiques - 7è Trofeu Casadevall des del grup i va aconseguir la classificació general. Curto havia compartit equip amb Modest Capell durant tres anys.

El pilot intentant retallar la distància amb els fugats (Foto: X.M.)