Escalada
- Redacció

El bellaguardí Martí Vidal Escuer guanya la primera prova de la Copa Catalana de Bloc 2024

Té 9 anys i enguany s’estrena en aquesta competició de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En altres cites en modalitat Open ja havia aconseguit nombroses victòries. Entrena al rocòdrom local i al Boulder Indoor de Lleida.

Martí Vidal Escuer al podi com a millor escalador sub 12 (Foto: R.X.V.)

Martí Vidal Escuer, un nen de Bellaguarda de 9 anys, va guanyar el dissabte 2 de març a l’espai Indoorwall Vilanova de Vilanova i la Geltrú la primera prova de la Copa Catalana de Bloc 2024 en categoria sub 12. Vidal prenia part en aquesta cita de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per primera vegada. En temporades anteriors, tot i que s’hi havia interessat, encara era massa petit i el reglament no li ho pemetia. 

L’infant va participar en la competició com a representant del Centre Excursionista Garrigues Altes, que aplega socis dels diversos pobles d’aquesta zona. Ramon Xavier Vidal, el pare de Martí, explica que ja fa un cert temps que escala i que participa en proves en modalitat Open, o en altres activitats com la Climbing Kids League. Recentment, el menor ja comptava amb més d’una vintena de victòries en la seva curta carrera com a escalador. En algunes ocasions, fins i tot ha competit en una categoria d’edat superior, perquè la seva li resultava fàcil.  

Vidal entrenant (Foto: R.X.V.)

Martí Vidal Escuer entrena regularment al rocòdrom de Bellaguarda, on pot assajar algunes transicions, i al Boulder Indoor de Lleida, on disposa d’un entrenador. El pare explica que han notat la progressió des que també va a l’equipament de la capital del Segrià. La germana de Martí Vidal, Mariona Vidal, d’11 anys, també practica l’escalada i també va participar a la Copa Catalana de Bloc de Vilanova i la Geltrú. 

La pròxima cita de la copa serà el 16 de març a Sant Cugat del Vallés, al rocòdrom Flashh Sant Cugat.