Ciclisme
- Redacció

El participants de la cursa d'ultradistància Kromvojoj travessen la comarca

El primer a arribar-hi va ser el francès Nahuel Passerat, el més ràpid recorregut reduït, ahir a primera hora del matí. Avui hi han començat a arribar els més veloços del traçat original. L'evolució dels ciclistes es pot seguir al portal de la cursa.

Nahuel Passerat, el primer del recorregut reduït, ahir a l'Albagés (Foto: Jordi Rulló/Kromvojoj)

Els participants a la cursa ciclista d’ultradistància i autosuficiència Kromvojoj, que va tenir el tret de sortida a Reus el dissabte 11 de maig al vespre, ja han començat a travessar la comarca de les Garrigues. El primer a arribar-hi va ser el francès Nahuel Passerat, el més ràpid recorregut reduït, la Kromvojoj Redux, que ho va fer ahir a primera hora del matí. Després van passar-hi els catalans Daniel Vila i Josep Solé. En el moment d’escriure aquestes línies, tots tres ciclistes han creuat la meta de Reus després de recórrer els 925 km i els 16.000 metres de desnivell positiu en un temps total de dos dies i 4 h, 8 h i 12 h, respectivament. 

Els més ràpids del traçat original, de 1.385 km i 24.500 metres de desnivell positiu, també han començat a creuar les Garrigues. El francès Etienne Pousse ho ha fet avui sobre les 8 h del matí, i poc després també s’ha pogut veure a Sergio Molinero i el basc Carlos Mazón. S’espera que el proper sigui el francès Pierre Lisant. Aquests hauran d’afrontar tot seguit el descens fins a les Terres de l’Ebre i l’ascensió del Mont Caro, on hi ha el tercer i últim control de pas. 

Els participants de la Kromvojoj accedeixen a la comarca pel nord, per L-200. Després de vorejar Puiggròs passen per les Borges Blanques i es dirigeixen cap a Castelldans seguint la C-233 i l’Albagés, on les rutes se separen. Els del recorregut original i més llarg continuen per la C-233 cap al Soleràs, la Granadella, Bovera i segueixen cap a Flix. Els del traçat reduït, en canvi, a l’Albagés prenen la LV-7011 per anar cap a Juncosa i les Crestes de la Llena. 

Com l’any passat, enguany hi ha un ciclista garriguenc entre els participants a la Kromvojoj. És el vinaixenc Alex Lorenzo, que està apuntat a la Kromvojoj Redux, el recorregut curt. En aquests moments està pedalant l’Alt Urgell. Lorenzo està inscrit també aquest 2024 a la cursa d’ultradistància Transibèrica, entre Bolzano i Bilbao

L’evolució dels ciclistes, que porten un transmissor GPS, es pot seguir al mateix portal de la Kromvojoj.