Futbol sala
- Redacció / Maials

El Baró de Maials perd (2 a 3) però aconsegueix un ascens històric a Tercera Nacional

Els de les Garrigues Històriques es van beneficiar la victòria del F.S. Vinyols contra el C.F.S. Tàrrega, el tercer classificat. Malauradament, ara són segons i tenen molt difícil aconseguir el campionat de lliga a l’última jornada.  

Jugada d'atac del Baró de Maials, que jugava amb el pavelló ple (Foto: X.M.)

El Baró de Maials F.S. va perdre el dissabte a primera hora de la tarda contra el F.S. Amposta (2 a 3) en el partit corresponent a la 25a jornada de la lliga de Divisió d’Honor, la penúltima. Tot i que els de les Garrigues Històriques es van avançar al minut 4 gràcies a un gol de Roger Vallès, els del Montsià van capgirar el resultat. Els locals van restablir la igualtat al final de la segona part, però en els últims instants els visitants van tornar a marcar quan els maialencs atacaven amb porter-jugador.

Amb aquest resultat, el Baró de Maials F.S. va haver d’esperar fins passades les 19 h, quan jugaven el F.S. Vinyols i el C.F.S. Tàrrega, el segon i el tercer classificats respectivament, per saber si pujava matemàticament a Tercera Nacional o si havia d’esperar a l’última jornada. La victòria del Vinyols (7 a 5) en un matx molt disputat, va certificar la possibilitat d’ascens per l’equip coordinat per Roc Jordana. Plantilla i directiva van seguir el partit junts, atents a l’esdevenidor.   

Per altra banda, la derrota del Maials i el triomf del Vinyols va posar aquest equip al capdavant de la taula, amb dos punts de diferència. Quan encara queda un últim partit de Divisió d’Honor, els de les Garrigues Històriques ho tenen molt difícil per guanyar la lliga. Aquest cap de setmana hauran de guanyar el poderós Futsal Valls i esperar que el F.S. Vinyols punxi contra un C.F.S. Riudecanyes que es troba en zona de promoció de descens. 

Roc Jordana diu que “va ser una tarda complicada” tot i que va acabar bé pels seus interessos. Reconeix que “estàvem massa tensionats” durant bona part del partit, i que això va anar en detriment del joc.  

Ascens històric

Aquesta és la primera vegada que un equip de les Garrigues assoleix un ascens a una categoria tan alta com és Tercera Nacional. Cal tenir en compte que es tracta d’una divisió semi-professional sota el paraigües de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), amb dos grups a Catalunya. A nivell lleidatà, només hi juguen el Futsal Lleida (que està en disposició de pujar a Segona divisió B), el CFS Linyola, l’EFS Balaguer Comtat d’Urgell i el F.S. Solsona, que ha baixat i la temporada vinent tornarà a estar a Divisió d’Honor. En el primer, hi havien militat força futbolistes de les Garrigues, els quals van ser artífexs de l’ascens a Segona B fa uns anys. 

Un repte que tindra és el de les instal·lacions. Tercera Nacional requereix comptar amb un pavelló amb parquet o terra sintètic i el pavelló de Maials, tot i que va ser renovat l’any passat i té alguns estàndars de Tercera Nacional, no té aquesta superfície. Segons explica Jordana, el club es treballarà amb l’Ajuntament per aconseguir el suport d’Administracions superiors per aconseguir el finançament que ho permeti. 

A nivell de jugadors, tot i que creu que pot ser bo incorporar algun jugador amb experiència a Tercera Divisió, no es plantegen “una revolució a la plantilla”. Jordana assenyala que els jugadors actuals “s’han guanyat el mèrit” de competir a Tercera Nacional i espera que bona part d’aquests puguin renovar de cara a la propera temporada.