Reportatge

Continua la febre del pàdel, amb més de mig miler de practicants

Cinc pobles. L'Albi, Juneda, les Borges, Arbeca i Cervià apleguen més de 600 socis entre tots. D'usuaris, però, en són molts més i tot indica que el pàdel ha vingut per quedar-se.

Fa set anys, va entrar en funcionament la primera pista a les Garrigues, la del club Vila de l'Albi. Des de llavors, la quantitat de persones que s'han sentit atretes per aquest esport no ha parat de créixer, sense que s'intueixi, de moment, una reversió d'aquesta tendència. Tant és així que, des d'aquell 2010, s'han construït pistes en quatre pobles més: Juneda, les Borges, Arbeca i Cervià. A l'Albi, a més, el club va ampliar amb una més el desembre passat. Tornejos, lligues, rànquings, escoles de formació... cada vegada hi ha més activitats d'un esport que s'ha fet un lloc entre els més practicats a la comarca.

Més de 600 socis
Totes les instal·lacions garriguenques tenen la figura del soci, que paga una quota periòdica i pot reservar pista per jugar. Només d'aquests ja són més de 600, però cada club té també diverses fórmules, com la possibilitat que dels quatre jugadors d'una partida només un sigui soci, de manera que els usuaris, a la pràctica, es multipliquen.
D'altra banda, a diferència d'alguns altres esports, el pàdel ha atret un gran nombre de dones i, més enllà de les categories masculines i femenines als tornejos, també és habitual la inclusió de parelles mixtes. Aquest pes femení es nota també a la competició regular de lliga que organitza la Federació Catalana, on a les Garrigues hi ha el mateix nombre d'equips formats per homes que els formats per dones. 

Es reprèn la temporada
La competició de lliga té una particularitat respecte d'altres esports: es juga durant l'any natural, és a dir, no comença a la tardor i acaba al maig o el juny, com el curs escolar, sinó que comença al febrer i acaba, en molts casos, a l'octubre, amb una aturada important els mesos d'estiu. El passat cap de setmana del 16 i 17 de setembre va ser, precisament, quan es va reprendre la competició, on juguen equips de les Borges, Juneda i l'Albi als grups lleidatans de Segona i Tercera Catalana. Les dues instal·lacions més recents a la comarca, Arbeca (2016) i Cervià (2017) no estan inscrites a la competició. Arbeca, que també té usuaris de la Floresta, el Omellons o la Pobla, té previst fer-ho l'any que ve. Cervià, de moment, no s'ho planteja, entre altres coses perquè no disposa de la segona pista necessària. Tot i això, són 80 socis, en un poble de 680 habitants.

L'escola de Juneda creix
El pàdel atreu també l'interès dels més petits. A l'escola base que hi ha a Juneda, per exemple, enguany compten amb l'espectacular xifra de 90 infants. I ja se sap que quan una cosa creix per baix, té tots els números de consolidar-se.