Reportatge

Joel Huertas. Un garriguenc al Jijantes F.C. de la Kings League

Va ser cridat pel periodista Gerard Romero per reforçar el seu equip. Ha participat en dos partits, que valora com una “experiència única” tot i les derrotes.

Xavier Franch

Comparteix

El nom del futbolista junedenc Joel Huertas, que milita actualment al Club Esportiu Atlètic Lleida, va ressonar entre gener i febrer al complex esportiu ZAL de la Zona Franca de Barcelona. El migcampista garriguenc es va incorporar com a fitxatge "estrella" al Jijantes FC, equip presidit pel periodista esportiu Gerard Romero.

Huertas explica que havia seguit l'arrencada d'aquesta competició de futbol 7 amb normes singulars, i l'adaptació li va ser fàcil, tot i que també hi va haver moments de dubte i sorpresa, com disputar un 2 contra 2.  

Els antecedents al Barça
Huertas va ser juvenil del Futbol Club Barcelona entre el 2014 i el 2016. D'aquella etapa coneixia tant aGerard Romero, per la seva tasca professional al club, com també el lleidatà Xavi Quintillà, que va fer d'enllaç. La primera setmana de febrer, i després d'haver parlat amb Quintillà, Romero s'hi va posar en contacte.

"Sense pensar-m'ho vaig dir que sí", explica el de Juneda. D'una banda, hi veia "la repercussió" de prendre part d'aquest fenomen mediàtic en què s'estava convertint la Kings League. De l'altra, l'estima per aquest esport. 
Tot i que l'equip ha acumulat derrotes a tots els partits disputats, i Huertas tampoc no ho va poder evitar en les jornades quarta i sisena que va ser convocat, en guarda molt bon record.

Al primer matx,  "els jugadors i l'entrenador em van comentar que era un dels partits en què s'havien sentit més còmodes amb la pilota". Arran d'aquestes bones sensacions el van tornar a reclamar com a reforç. L'interior tenia com a repte ajudar a treure la pilota jugada, tot i que en funcions de central. 

L'encaix de competicions
L'Atlètic Lleida juga normalment els dissabtes. El segon cop que va ser cridat pel Jijantes F.C., però, l'equip tenia partit el diumenge al matí. Finalitzat l'encontre amb el seu club, va dinar ràpid i va fer cap a Barcelona, acompanyat de la parella i la mare. Ràpid pensa en l'Atlètic Lleida i agraeix "al club que em van deixar anar-hi".

L'experiència Kings League
"Com que és tan diferent, és molt divertit. Tant per a la gent que ho veu des de casa com per a mi" valora el futbolista. Per tot això, considera la participació "una experiència única".

Al camp, es va trobar amb gent amb qui havia coincidit en altres equips, o amb qui competeix a Primera Catalana. A més, també amb altres Jugadors 12, alguns provinents de l'esport professional, com el jugador de futbol sala Carlos Corvo.

El futur ara és incert. Ha expressat a Gerard Romero la seva disponibilitat si més endavant el volen tornar a cridar. "Sempre fa més gràcia ser jugador 12" afegeix, pel reconeixement que suposa, però tampoc descarta presentar-se a la selecció de futbolistes de properes campanyes.