BTT
- Tarrés

Clou amb èxit la 7a Marxa de la Calç de Tarrés

La cita ciclista, celebrada el diumenge 23, va cobrir les 200 places disponibles. De les proves de la Xallenge Garriges, ara només queda la Transbessons de Juneda.

(foto: Marxa de la Calç)

El diumenge 23 de setembre va tenir lloc la setena edició de la Marxa de la Calç en BTT a Tarrés, que va aplegar uns 200 ciclistes en un dia calorós. La marxa tenia dos circuits, un de curt de 29 km i 500 metres de desnivell positiu i un de llarg de 42 km i 950 metres de desnivell positiu. Amb 115 participants, la categoria masculina del llarg va ser la que va atreure més bikers, tot i que cap garriguenc va poder pujar al podi.

En un poble com Tarrés, d’uns 70 habitants, una cita esportiva com aquesta es fa notar, ja que a més dels participants hi ha acompanyants, espectadors, voluntaris, etc. En voluntaris, per exemple, l’organització va comptar amb una seixantena de persones. A més dels alicients esportius i paisatgístics, la marxa incloïa també sortejos de més de 100 obsequis, gràcies a una quarantena d’empreses i entitats col·laboradores. Un era, per exemple, un pernil que els ciclistes havien de trobar en algun indret del circuit curt.

La Marxa de la Calç és la tercera de la Xallenge Garrigues, que aplega les marxes de BTT comarcals –excepte la d’Almatret–, després que ja s’hagin celebrat la Terrall-Garrigues a les Borges i la Terra d’Oliveres a Arbeca. L’anul·lació de la Transisquella de l’Albagés ha fet que la Xallenge quedi amb només quatre proves, de manera que ara només queda per celebrar la Transbessons de Juneda, el pròxim 7 d’octubre. En les tres marxes fetes fins ara, el garriguenc més ben posicionat a la classificació general és Dani Molina, de les Borges, que corre amb el club targarí Bici 3.0. Molina és quart a la taula. En dones, la primera garriguenca és la també borgenca Lídia Cano, però només va participar a la Terrall-Garrigues de l’abril.