Ciclisme
- Puiggròs , Torregrossa

La 2a Gran Clàssica Modest Capell modifica el circuit i inclou el nucli urbà de Puiggròs

La cita, celebrada el dissabte 2 d’octubre, va ser l’última prova del calendari de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall 2021 de la Federació Catalana de Ciclisme

Grup de ciclistes a la 2a Gran Clàssica Modest Capell amb el garriguenc Pau Domènech al capdavant. FOTO: Laura Quintana

El  2 d'octubre va tenir lloc la cursa ciclista en record i homenatge al torregrossí Modest Capell que fa dos anys va patir un fatal accident mentre entrenava a la comarca de la Garrotxa. La 2a Gran Clàssica Modest Capell, organitzada pel Club Ciclista Torregrossa, va recórrer 132,5 km en un circuit tècnic amb 890 m de desnivell positiu acumulat. La novetat d'enguany ha estat el pas dels ciclistes pel poble de Puiggròs amb una rampa de pujada del 7% amb un tram del 10% de desnivell.

Dels 128 ciclistes que es van trobar a la línia de sortida, tan sols 83 van aconseguir classificar-se. La dificultat del circuit i altres problemes tècnics no van permetre que els quatre garriguencs inscrits - Pau Domènech, Francesc Sanz, Gerard Pagano i Oriol Muntanyola- finalitzessin la competició. La sortida va ser ràpida i al km 20 es va formar un grup d’escapats en què es trobaven els ciclistes David Domínguez del Globalia Salamanca, Ari Scott i Jeroen Van Krimpen de l’Antiga Casa Bellsolà Girona i Pol Hervàs del Team MP Group. Un segon grup de quatre ciclistes va lluitar per agafar als del capdavant amb poc èxit. Christian Gorm, que formava part d’aquest segon grup perseguidor, va recorrer una vintena de quilòmetres en solitari fins a aconseguir agafar al grup líder sobre el km 55, acumulant així tres ciclistes del Bellsolà al capdavant.

A manca de 22 km per l'arribada, un reduït pilot principal va agafar al grup perseguidor, quedant la diferència entre cap de cursa i pilot en 1' 20". En l'últim pas per la Serra de Mollerussa, Ari Scott va despenjar-se del grup capdavanter deixant a quatre ciclistes que van mantenir-se uns 45" sobre Guillem Muñoz, del BMC by Kalas, i minut i poc sobre el pilot. Tot semblava indicar que la victòria es podria jugar a l'sprint, però Bellsolà, amb dos ciclistes al capdavant, jugava bé les seves cartes i Christian Gorm va decidir atacar a 3 km de meta agafant uns metres definitius que li permetrien arribar a Torregrossa en solitari i aconseguir la victòria en una arribada amb molt de públic. El seu company d'equip Jeroen Van Krimpen va aconseguir el segon lloc, mentre que Pol Hervàs va finalitzar tercer. David Gómez (10è) va aconseguir els punts suficients per consolidar la seva victòria final a les Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall 2021, mentre que Lluís Ropero de l’Energia Nufri Pardinyes va ser el millor lleidatà, entrant en la 25a posició.