Futbol
- Redacció / Les Borges Blanques

Els dos equips locals s'emporten el III Trofeu Ciutat de les Borges

El primer equip s’imposa al Fraga, de Tercera RFEF aragonesa, i el filial guany a l’AEM Juvenil de Preferent.

Integrants del primer equip del CF Borges i de la UD Fraga abans de començar el partit. (foto: Aj. Borges)

El dissabte 26 d’agost va tenir lloc al camp municipal d’esports Ramon Espasa la tercera edició del Trofeu Ciutat de les Borges, organitzat pel CF Borges en el marc dels partit de rodatge de la pretemporada dels dos equips del club. Aquesta vegada, el primer equip del Borges, que torna a Primera Catalana, es media davant d’un Tercera RFEF aragonesa, la UD Fraga, que també ha ascendit aquest any. El partit va començar amb mal peu pels locals, que van encaixar un gol molt aviat, però poc abans de la mitja part van aconseguir empatar amb un gol net de cap.

Durant quasi tota la segona part es va mantenir el marcador, fins que el Borges va fer el 2-1 cap al final del partit, que el proclamava campió del torneig. Per al Fraga suposava la segona derrota en les dues visites que ha fet aquests dies a les Garrigues. El dijous va jugar un triangular de pretemporada a Juneda, on els rojos també es van imposar.

Abans del partit del primer equip del CF Borges s’havia disputat el partit del filial contra l’AEM juvenil de Preferent. En aquest cas, el matx va començar de cara per als blancs gràcies a un gol de penal. Ja a la segona part, una pèrdua de pilota de la defensa visitant va suposar la sentència del partit i el triomf per al Borges B, que s’emportava el primer trofeu del vespre.

Durant el partit del primer equip es van servir entrepans al bar i, a la mitja part, es va fer un sorteig d’una caixa de pomes i oli de la cooperativa Sant Isidre i un canvi d’oli de motor patrocinat per Autoreparació Borges.

A l’inici de cada encontre, les plantilles van posar amb una pancarta amb el lema “Tolerància zero davant la violència masclista”, en relació al cas Rubiales, el president de la RFEF apartat del càrrec per la FIFA per haver protagonitzat actituds irrespectuoses i masclistes durant la final del Mundial femení. Les dues escoles de futbol de la comarca, el Garrigues i l’Intercomarcal, es van posicionar aquesta setmana en contra d’aquests comportaments i van demanar mesures al respecte.

La pretemporada del primer equip del CF Borges continua amb un partit contra el Pardinyes aquest dimecres, a Lleida, i el partit de Festa Major de les Borges el diumenge, contra el Valls. El primer partit de lliga serà el 16 de setembre, a casa, contra el Tàrrega.