Ciclisme
- Contingut patrocinat / Juneda , Les Borges Blanques , Puiggròs , Torregrossa

La Volta Ciclista a Catalunya passarà per Puiggròs, les Borges, Juneda i Torregrossa

L'última vegada que la ronda va passar per la capital garriguenca va ser l'any 2013. Aquesta vegada, els ciclistes s'endinsaran pels carrers de la població.

Ahir es va presentar oficialment la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, en un acte celebrat a l'Institut Nacional d'Educació Física (INEF) de Barcelona, que va comptar amb nombroses autoritats, entre les quals la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, el president de la Volta Ciclista a Catalunya A.E, Rubèn Peris, la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, i diputats, alcaldes i regidors de diversos municipis.

Una de les novetats d’enguany per als afeccionats garriguencs és que el recorregut d’una de les etapes, la quarta, passarà per les Garrigues; concretament, la que surt de Sort i acaba a Lleida, de 169 km, que es disputarà el dijous 21 de març. Cap a ¾ de quatre de la tarda es preveu que els ciclistes passin per la carretera L-200, al costat de Puiggròs, i tot seguit entrin a les Borges Blanques, per l’avinguda Santiago Rusiñol, i enfilin el carrer la Font, on a l’alçada de la Capella hi haurà un sprint intermedi. La comitiva continuarà carretera avall, per sortir de la població per l’N-240. A Juneda no entra al nucli urbà, sinó que a l’alçada del cementiri trencarà cap a Torregrossa (passant pel costat de l’Escola de Ciclisme). A la localitat pladurgellenca sí que hi entrarà, per l’avinguda Xavier Iglesias Guiu, carrer Roser i carrer Lleida per enfilar de nou cap a l’N-240, a Margalef. A partir d’allí, els ciclistes ja tiraran directe cap a Lleida, on l’etapa acabarà davant de l’estació de tren.

Feia 11 anys que la Volta Ciclista a Catalunya no trepitjava aquesta part de les Garrigues. L’última va ser el 2013, en una etapa procedent d’Alcarràs, que va seguir per l’N-240 fins a l’Espluga de Francolí, Prades i Valls. L’any 2019 va passar per Vinaixa, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles. Val a dir que fa 20 anys, el 2004, les Borges va acollir fins i tot una sortida d’etapa, tal com havia fet també el 2002, el 2001 i el 1997. I és que, tot i la poca presència dels últims anys, les Garrigues han sigut històricament un territori habitual de la Volta. En la primera edició, el 1911, ja hi va passar, i així seria en moltes altres ocasions.

En aquesta 103a edició destaca la participació de noms com Tadej Pogacar, guanyador del Tour de França dues vegades; Sepp Kuss, guanyador de l’última Vuelta a Espanya i molt vinculat a Catalunya; Geraint Thomas o Egan Bernal, que estan entre els millors ciclistes del món. 

Neix la Volta femenina
Una novetat d’enguany és que la tradicional reVolta, que s'havia celebrat els últims anys a Barcelona i Sant Cugat del Vallès, evoluciona i passarà a disputar-se al llarg de tres dies, del 7 al 9 de juny. D'aquesta manera, la prova femenina ascendeix a la categoria UCI 2.1, que permet la participació de fins a set equips UCI Women's World Tour –els millors equips del món–, a més d'equips UCI Women's Continental Teams –de la segona categoria–, i també d'equips nacionals com el català Massi-Tactic, al qual milita la junedenca Júlia Mir. De moment, encara no hi ha els equips confirmats i, per tant, no es descarta que la corredora garriguenca hi acabi participant. De les tres etapes de la Volta femenina, cap és a les comarques de Ponent.